Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijedak sindrom

Trudničke patnje jednog muškarca: 'Draga, imam jutarnje mučnine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mike Dowdall ima identične simptome kao i njegova trudna djevojka Amanda- mučnine, nadutost, glavobolje, promjene raspoloženja su samo neke od tegoba s kojima se mora nositi tijekom trudnoće svoje partnerice.

Žene se često znaju žaliti da muškarci ne mogu razumjeti što znači biti trudna, no rijetki sindrom nekim muškarcima omogućuje da spoznaju kako se njihove partnerice osjećaju tijekom trudnoće. Fantomska trudnoća je rezultat Kuvada sindroma, rijetkog stanja zbog kojeg muškarac doživi neke od simptoma trudnoće. Upravo od takvog sindroma pati 25-godišnji Mike, piše The Mirror.

>> U samo 3 mjeseca postao otac, djed i pradjed!

Nakon što je nekoliko tjedana na dnevnoj bazi patio od mučnina, tattoo majstor Mike otišao je do svog liječnika koji mu je dijagnosticirao ekstremni slučaj Kuvada sindroma. Naime, Mike pati od čestih glavobolja, iscrpljenosti i bolova u leđima. 'Sve što kroz trudnoću prolazi tijelo moje djevojke, prolazi i moje tijelo', kazao je Mike.

Mikeova djevojka Amanda, koja u listopadu očekuje dječaka, kazala je da se Mike pomalo ponaša kao djevojka kada je riječ o ovome.' Kada mu masiram leđa da mu olakšam bolove osjećam se kao da je on trudan, a ne ja', dodala je.

>> Štetne posljedice trudnoće za tinejdžerice

Točan uzrok Kuvada sindroma nije poznat, iako neki stručnjaci vjeruju da je to psihosomatsko stanje uzrokovano čimbenicima kao što je bliskost s partnerom. Drugi vjeruju da su simptomi rezultat visoke razine ženskih hormona u tijelu budućeg oca. Zanimljivo je i da u ekstremnim slučajevima može doći do toga i da muškarac doživi porođajne bolove, krvarenje iz nosa pa i porođajnu depresiju. No, ti simptomi u većini slučajeva nestaju kada njihova partnerica rodi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija 30 godina zatvora Dijete joj umrlo nakon porođaja pa osuđena za pobačaj: "Prestanite optuživati ​​i progoniti druge nevine žene poput mene" Policija traži pomoć građana U Zagrebu Prepoznajete li muškarca s fotografije? Policija ga traži i treba pomoć građana

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene