Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2. RED BULL SOAPBOX UTRKA

Tri koraka do slave – 2. RED BULL SOAPBOX UTRKA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poželite li katkad biti u 'cockpitu' Formule 1? Skijati alpskim padinama prema navijačkom grotlu u dolini? 'Jahati' južnoameričkim pustinjama u potrazi za pobjedom na reliju Dakar? Skočiti B.A.S.E. s najčudesnije lokacije na svijetu?

Padne li vam štogod od navedenog na pamet dok na ekranu ispred vas to čini netko drugi? Netko s kacigom Red Bulla? Najčešće!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kad adrenalin nahrupi VIDEO: Nevjerojatan kaskaderski pothvat Slika nije dostupna Čovjek – nadzvučna letjelica VIDEO: Skok padobranom s ruba svemira



Da, Red Bull je na svojim krilima razvio sport iznad sporta, cijelu dugu adrenalinskih sportova. Istovremeno, broj 1 svjetske energije u limenci obukao je, privukao ili odgojio velike zvijezde svjetskog 'mainstream' sporta. Sebastien Loeb, Lindsey Vonn, Sebastian Vettel, Aksel Lund Svindal, Thierry Henry…



S vremena na vrijeme i obični avanturist ili rekreativac ima prigodu obući dres Red Bulla, sudjelujući na nekom lokalnom natjecanju. A što je s kacigom? Ona je rezervirana za posebne prigode – Red Bull Flugtag i Red Bull Soapbox – utrke letjelica i vozila iz kućne radionice.



Šest godina nakon premijernog Soapboxa na splitskome Marjanu, Red Bull će ponovno otvoriti stazu domišljatim kreacijama. Drugi hrvatski Red Bull Soapbox održat će se u nedjelju 12. lipnja u središtu Zagreba. Zamišljen kao priredba za cijelu obitelj, Soapbox Race je u proteklih 10-ak godina u mnogim svjetskim gradovima potvrđivao taj status, pruživši sudionicima i publici sjajnu zabavu.

Točna lokacija još je tajna, priča se jedino o dužini staze – 450 metara i slobodnom ulazu za sve.

Projekt je u početnoj fazi, prvi prijavljeni natjecatelji tek se probijaju kroz paučinu djedovih garaža i traže kotačiće viška.
Red Bull je otvorio posebnu stranicu za svoj središnji događaj u Hrvatskoj 2011.

Tri su koraka do slave – vozači (i nevozači!) moraju se prijaviti do 31. ožujka, izraditi vozilo (na dva ili više kotača) do 12. lipnja te tog dana upravljati njime do cilja.
Naravno, svi će dobiti kacige ako ste se slučajno zapitali kamo su one nestale u ovoj priči. I te će se nedjelje svaki član svake ekipe osjećati kao Vettel, Vonn, Loeb, Pastrana, Baumgartner…

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene