Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupila novu haljinu

Tražeći upute za pranje, pronašla je etiketu koja ju je šokirala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haljinu kakvu je dugo tražila, napokon je pronašla u jednoj od Primarkovih prodavaonica u Swanseau u Velikoj Britaniji, a kada je pogledala etiketu, ostala je u šoku.

Jedan od vodećih lanaca trgovina visoke ulične mode zatresao je skandal nakon što je nekoliko kupaca diljem Velike Britanije, na etiketama njihovih proizvoda pronašlo uznemirujuće poruke radnika koji su istu izradili.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Amit Soussana 55 dana torture "Držali su me okovanu u dječjoj sobi. Natjerao me da maknem ručnik i prislonio mi pištolj na čelo"

Haljinu kakvu je dugo tražila, napokon je pronašla u jednoj od Primarkovih prodavaonica u Swanseau u Velikoj Britaniji, a kada je pogledala etiketu, ostala je u šoku.

PRAVA RADNIKA Gdje bi se na ovoj karti mogla smjestiti Hrvatska?

25-godišnja Rebeca Gallager, traživši upute o pranju haljine koju je platila 10 funti, naišla je na uznemirujuću poruku.

'Prisiljeni raditi iscrpljujuće radno vrijeme', pisalo je u porucu ušivenoj s ostalim etiketama.

Samo nekoliko dana nakon što je Gallager pronašla ovu poruku, njezina imenjakinja, 21-godišnja Rebecca Williams u istoj je trgovini kupila majicu.

'Ponižavajući radni uvjeti', pisalo je na etiketi koja je bila prišivena na majicu koju je Williams kupila.

'Nekad sam kupovala u Primarku, ali sada više ne kupujem tako puno. Etiketa me nagnala da razmislim o tome kako se moja odjeća proizvodi. Nemam pojma tko je izradio etiketu ni kako je dospjela ondje, ali vas tjera na razmišljanje', rekla je Williams za Daily Mail te dodala kako je pokušala nazvati Primark, no stavili su je na čekanje dok linija nije prekinuta.

Radnim su uvjetima najzadovoljniji Danci, a na kojem su mjestu Hrvati?

S jednakim iskustvom susrela se i 28-godišnja Karen Wisinka, koja je u džepu Primarkovih traperica, kupljenih u Belfastu, koje je također platila 10 funti, pronašla poruku radnika napisanu na mandarinskom kineskom. Wisinka je poruku i identifikacijsku iskaznicu radnika s fotografijom otkrila tek tri godine nakon kupnje.

'Radimo 15 sati na dan. Jedemo hranu koja je lošija od najlošijeg, ono što jedemo gore je od hrane za svinje ili pse', pisalo je u poruci radnika koji tvrdi da se nalazi u zatvoru Hubei Xiangna.

Navode da su zatvorenici ili drugi ljudi prisiljeni raditi na njihovim proizvodima iz Primarka su demantirali, a kazali su kako je istraga pokrenuta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene