Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanovnici na rubu živaca

Osušena trava 'guta' gradić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jak vjetar na ulice malog australskog grada nanosi goleme količine suhe trave, a svakodnevno čišćenje 'izluđuje' lokalne stanovnike.

Brzorastuća trava preuzela je ulice ruralnog područja australskog gradića Wangaratta. Vlati visoke trave progutale su pojedine domove, a frustrirani stanovnici svakog dana provode sate i sate na čišćenje znajući da će se vjetar travke i sljedećeg dana napuhati do njihovih domova, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Ilustracija Australski poučak Oni su odlučili podići minimalnu plaću: ''Želimo da ljudi zarađuju više''

S jačim vjetrom, divlja trava prekrila je dvorišta, vrtove i garaže. 'Dnevno potrošim osam sati na čišćenje trave. A ovo je od danas', rekla je Cheryl Lengrand, stanovnica Wangaratta, pokazujući na hrpu suhe trave koja joj se nalazi u dvorištu.

Lokalni mediji izvijestili su da stanovnici s travom imaju problem već godinama, ali ove godine ljeto je još suše, pa i je utoliko i problem veći.

Stanovnici smatraju da trava dolazi s obližnjeg polja koje farmer ne održava. Lokalne vlasti odbile su pomoći stanovnicima u čišćenju.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene