Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prema izboru BBC-a

Top pet najljepših otoka na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BBC je odabrao top pet najljepših otoka na svijetu. Provjerite možete li se složiti s njihovim odabirom ili biste negdje 'ugurali' i neki hrvatski otok.

Među top pet najljepših nalazi se grčki Santorini. Drevni otok pretrpio je jedne od najvećih erupcija u povijesti. Dodatni ugođaj otoku koji je od kopna udaljen 193 kilometra daju bijele kućice.

Pročitajte i ovo Ilustracija skandal trese BBC Javila se još jedna mlada osoba s optužbama protiv poznatog TV voditelja: Slao je prijeteće poruke pune uvreda Ilustracija medijska kuća pod istragom Poznati TV voditelj uhvaćen u seks-skandalu: Optužen da je maloljetnoj osobi plaćao za eksplicitne fotografije

Među top pet najljepših otoka BBC je svrstao i Bali. Jedan od 17.500 otoka u indonezijskom arhipelagu smješten je u toplim vodama Indijskog oceana.

Kanadski Cape Breton na drugom je mjestu zbog zadivljujućih prizora klifova i šumskih predjela.

>> FOTO: 10 idealnih mjesta za bijeg

Među najboljima svoje je mjesto našao i ne toliko poznat otočić Boracay na Filipinima. Do pješčane obale potrebno je letjeti sat vremena iz Manile do Caticlana te još 10-ak minuta vožnje trajektom. Isplati se onima koji žele privatnost, jer je otok još prilično neotkriven.

Pati među najljepšima je australski Veliki koraljni greben. To područje spektakularnih boja bogato je životom, može se pohvaliti s čak 400 vrsta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene