Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Urođena 'mana'

Tko tu koga čuva?! Ovčar ima fobiju od ovaca...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ci, četverogodišnji ovčar, jednostavno ne može raditi 'posao' za koji je predodređen već samim rođenjem. Ci ima fobiju od ovaca.

Njegova vlasnica, Jane Lippington, kaže kako je Ci na neki način podvojena 'ličnost'. Instinkt mu govori da ganja ovce i skuplja ih na hrpu, no čim se približi stadu, ili kad se ovce okrenu prema njemu, javlja se strah i on se povlači.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Slika nije dostupna Zeko lavljeg srca Ma nevjerojatno: Ovakvog ovčara sigurno još niste vidjeli!

I ovce su već shvatile da mogu iskoristiti ovaj vrlo rijedak osjećaj superiornosti nad psom, pa one naganjaju njega.

'Ali ako se ovce okrenu i pođu u drugom smjeru on će krenuti za njima baš poput pravog ovčara. No, čim se opet okrenu prema njemu on opet pobjegne', ispričala je Jane koja sa suprugom Donaldom vodi farmu. 'Ovce ponekad znaju biti i agresivne ako im se učini da nema 'čvrste ruke'. Znaju se ponašati poput neke bande ili vojske i stalno se okupljaju na manje hrpice'.

Unatoč njegovoj 'mani', gđa Lippington kaže kako Cija ne bi mijenjala za ništa. 'Ja to riješim tako da malo potjeram ovce naprijed i kad one krenu, krene i Ci za njima. Možda je najgori pas ovčar u cijeloj Britaniji, no nema šanse da ga ikome damo. On je član obitelji'. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene