447732
447732
447732
447732
447732

SKOK U PRAVOM SMJERU Tele2 uvijek ukorak s potrebama korisnika

  • , 24.08.2016., 10:53
  • Autor:
  • komentara

U samo godinu dana Tele2 je napravio neviđen skok u kvaliteti mreže i ostvario ukupno 828 bodova, što je samo 5 bodova manje od prvoplasiranog operatera prema testiranju tvrtke P3 Communications provedenom u svibnju 2016.

 
 
 
 
(Foto: PR) - 5
(Foto: PR) - 5

 

UNAPREĐENJE MREŽE

(Foto: PR) - 3

Sve je to dio novog strateškog usmjerenja pomoću kojeg Tele2 želi postati operater koji ne samo da pruža ono što se od njega očekuje, nego i koji predviđa trendove te je uvijek ukorak s korisnikovim potrebama koje se stalno mijenjaju. To je dug put koji zahtijeva strpljenje, posvećenost i dugoročni angažman, ali da bi se uopće krenulo, potrebni su dobri temelji.

Budući da je svaki telekom jak koliko i njegova mreža, upravo je prvo na to Tele2 usmjerio svoju pozornost te s preko 300 milijuna kuna investicija podignuo kvalitetu mreže.

Nakon što je uvedena najnovija 3G tehnologija, uveden je i 4G, tako da korisnici svih uređaja mogu uživati blagodati nove mreže. Tele2 je ostvario najbolji rezultat na testu kvalitete podatkovnih usluga prema testiranju njemačke tvrtke P3 Communications provedenom u svibnju 2016.

VELIKO INVESTIRANJE

(Foto: PR) - 2

700 tona isporučene opreme i more paleta

No da bi se ovakav skok dogodio nije dovoljno samo uplatiti novac, već je potrebno jako puno rada i angažmana.

Skladišta su bila puna paleta s opremom, tako da je trebalo organizirati cijeli proces kako opreme ne bi bilo ni previše ni premalo u danom trenutku. To znači u prosjeku 450 paleta dnevno.

(Foto: PR) - 4

Nakon završenih radova na terenu, rezultat je bio poprilično impresivan – utrošeno je čak milijun radnih sati na nadogradnju mreže, a u cijeli proces bilo je uključeno čak 700 ljudi: kako Tele2 zaposlenika, tako i vanjskih suradnika. Kad se sve zbroji i oduzme, ovim angažmanom polegnuto je čak 300.000 metara optičkih kablova.

(Foto: PR) - 1

Ovaj skok u kvaliteti mreže osigurao je korisnicima diljem Hrvatske izbor od čak tri visokokvalitetne mreže, što je rijetkost i u razvijenijim zemljama. Najbitnije od svega je činjenica da je ova nova, nadograđena mreža zapravo tek početak u novom poglavlju Tele2 i temelj za maštovite i kreativne ponude koje će biti dostupne u bližoj i daljoj budućnosti.

(Foto: PR) - 5

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se