Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvavi rumunjski grof

U Italiji pronađen Drakulin grob?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rumunjski vladar nije poginuo u bitki protiv Turaka, već je posljednje dane proveo kod kćerke Marije, koja je bila udana za napuljskog plemića, tvrde talijanski stručnjaci.

Premda se već stoljećima vjeruje kako je grob ozloglašenog grofa Drakule u Rumunjskoj, talijanski povjesničari pronašli su ga, bar tako vjeruju, u Napulju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Olakšana putovanja Rumunjska i Bugarska s postigle dogovor s EU-om: "Ulazimo u schengenski prostor!" NATO Ciljevi su u Ukrajini NATO: "Pad ruskog drona u Rumunjskoj nije namjerni napad"

Iako još nije dokazano, Daily Mail piše da istraživači smatraju kakao imaju vrlo jake dokaze da grof-vampir Vlad Tepeš nije sahranjen u Transilvaniji.

Rumunjski vladar nije poginuo u bitki protiv Turaka, već je posljednje dane proveo kod kćerke Marije, koja je bila udana za napuljskog plemića, tvrde talijanski stručnjaci. Do takvog zaključka došli su kad su u crkvi Piazza Santa Maria La Nova Napulju pronašli grob iz 15. stoljeća ukrašen simbolima karpatskog vladara.

'Kad pogledate reljefne skulpture groba, simbolika je očigledna. Pokazatelj da je grof Drakula tu sahranjen je činjenica da je ukrašen dvjema sfingama, simbolom grada Tebe, koji se ponekad piše i naziva Tepes (Tepeš). Također, na njemu je zmaj koji se nalazi i na grbu Tepešove obitelji', rekao je povjesničar Raffaelo Glinni.

Priča o Drakuli: Znate li tko je bio Vlad Tepeš?

Rođen 1431. godine, grof Drakula pripadao je velikaškoj obitelji koja je bila dio Reda velikog Zmaja, koji je sudjelovao u borbi protiv širenja Turaka na prostor Europe. Vladov otac je dobio nadimak Drakul, što znači zmaj, pa je tako mladi Vlad postao Drakula ili 'sin Zmaja'.

Drakula je nestao 1476. u bitki s Turcima. Dok su jedni tvrdili da je poginuo, drugi stručnjaci tvrdili su kako su ga zarobili Turci. Njegova kćer Marija odvedena je u Napulj gdje je posvojena, a navodno postoje dokumenti koji pokazuju kako je uistinu platila Turcima otpremninu za svojeg oca koji je potom doveden u Napulj.

Inače, Vlad Tepeš kao povijesna osoba nije povezivan s vampirima do početka 20. Stoljeća kada je poslužio kao inspiracija Bramu Stokeru za lik Grofa Drakule u romanu o besmrtnom vampiru.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene