Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarno djelo

Svog uginulog mačka 'pretvorio' u helikopter

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca teško podnose njihovu smrt.

Stoga, kada je mačak Orville poginuo u prometnoj nesreći u kojoj je preko njega prešao automobil, njegov vlasnik koji je ujedno i umjetnik, odlučio ga je pretvoriti u umjetničko djelo – 'leteći helikopter'.

Pročitajte i ovo Helikopter Službe na terenu Nestao je američki helikopter s marincima Sebastian Pinera Ozlijeđene tri osobe Bivši predsjednik Čilea poginuo u padu helikoptera

Nizozemski umjetnik Bart Jansen preparirao je Orvillea prije nego se udružio s Arjenom Beltmanom pilotom helikoptera, kako bi izgradili posebno dizajniran leteći mehanizam koji bi 'prikačili' na mačka.

Krajnji rezultat, nazvan Orvillekopter, sada je dio izložbe na festivalu Kunstrai u Amsterdamu gdje posjetitelji mogu vidjeti kako mačak leti, piše Daily Mail.

Jansen kaže da je Orvillekopter 'pola mačak pola stroj' i do je vizualnog umjetničkog projekta kojim se odaje počast njegovom mačku. 

U priloženom videu možete pogledati kako leti mačak Orville

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene