Specijalitet ukrajinske tradiconalne kuhinje, u jedinstvenom muzeju koristi se i za druge stvari. Tako su izlaženi kipovi i razne instalacije od svinjskog sala. Naravno nudi se i kao hrana - prekrasno oblikovano mami na pogled, a okus kamera teško može dočarati.
'Svinjsko salo je tipično ukrajinsko jelo. Kada idemo u posjet prijateljima u inozemstvo, mole nas da im donesemo vodku Gorilku i ukrajinsko salo. Ako smo svinjsko salo doveli do umjetničkog oblika, zašto onda ne bismo te instalacije i jeli', rekao je osnivač muzeja i restorana Mark Zarkhin.
Najčitanije
-
Iz minute u minutu
"Imamo dovoljno ruku": Grmoja uputio novi poziv DP-u, stigao mu odgovor i neće mu se svidjeti
-
Dva dana nakon izbora
Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
-
Izdaja birača
Partner Domovinskog pokreta bijesan, traži koaliciju i s crnim vragom: "Nitko ne smije podržati HDZ!"