Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivisti zgroženi

Stockholm se grije na mrtve zečeve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadležne službe gradskog poglavarstva Stockholoma svake godine ustrijele nekoliko tisuća divljih zečeva koji uništavaju travnate površine švedskoga glavnog grada, a njihove lešine, na užas skupina za zaštitu životinja, pale i koriste kao gorivo za grijanje.

Gradski dužnosnik Mats Freij izjavio je da je tijekom prošle godine ubijeno 6.000 zečeva, a do listopada ove godine njih 3.000 te da će se njihovi leševi koristiti kao gorivo. 'Trebalo bi razmišljati na sljedeći način: i ljudska se tijela kremiraju i nitko zbog toga nije zgranut', rekao je Freij reagirajući na kritike.

Pročitajte i ovo Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi Grijanje - 5 HEP poručio Neugodne vijest za velik broj Zagrepčana: Zbog puknuća vrelovoda ostali bez grijanja

Glasnogovornica skupine za zaštitu prava životinja Lise-Lott Alsenius postavila je pitanje je li spomenuta praksa humana i etična te predložila kastraciju i sterilizaciju kao metode za ograničavanje broja zečje populacije. Direktor tvrtke Konvexa, podizvođača gradske uprave koji je nadležan za tu operaciju, objasnio je kako 'poput ljudskih tijela... i zečja sadrže puno masnoće, a masnoća ima istu energetsku vrijednost poput, primjerice, loživog ulja.' (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene