Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otmice, Pljačke, Napadi...

Evo što su sve ljudi spremni napraviti da druge uvjere u svoje laži?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postoji niz savršeno razumnih izgovora za izbjegavanje nečega što ne želite raditi. No, nekada takvi razlozi nisu dovoljni.

'Nije mi dobro' postalo je izlizano još u školi pa je malo vjerojatno da će na taj izgovor pasti i vaš šef, piše Craked.com. U takvim situacijama trebate izlike koje nitko neće dovesti u pitanje. Neki su sposobni ići vrlo daleko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ne nasjedajte! Opet stradala umirovljenica: Zagrepčanka povjerovala prevarantu i predala mu stotine tisuća kuna Hannah Millbrandt od svoje je 7. godine bila uvjerena da boluje od neizlječivog raka u terminalnoj fazi (Foto: Facebook) Pila lijekove za rak i brijala glavu Šokantna ispovijest: "Od 7. godine liječila sam se od raka koji je majka izmislila zbog novca"

1. Lažirala djetetovu smrt kako bi produžila godišnji odmor

Loša stvar kod godišnjih odmora je što oni imaju svoj kraj. Zbog toga mnoge tvrtke imaju pravila kojima zabranjuju spajanje bolovanja s godišnjim. Kako bi produžila svoj proljetni godšnji Joan Barnett, zaposlenica škole u New Yorku, izmislila je da joj je kćer umrla tijekom odmora na Costa Rici te da joj mora ići na pogreb.

I to nije sve, vijest o 'smrti' njezine kćeri šefovima je morala priopćiti njezina druga kćer. Plan je uspio i Joan je lažnim papirima o kćerinoj smrti produžila svoj godišnji. No, školski službenici uskoro su shvatili da je papirima krivi font slova i tako razotkrili cijelu priču. DObila je otkaz te je prijavljena policiji.

2. Glumila smrt kako bi izbjegla plaćanje kazne

Kimberly Du imala je 500 dolara prometnih kazni. Kako bi izbjegla njihovo plaćanje Kimberly je objavila da je poginula u prometnoj nesreći. Sudu je poslala mail u kojem se predstavila kao njezina majka. No, laž se saznala kada je Kimberly ponovno zaustavila policija, kada je uhićena i zbog lažiranja smrti i zbog neplaćanja kazni.

3. Lažiranje raka kako bi se udala

Trebala je to biti priča o umirućoj osobi oko koje se svi trude ispuniti joj posljednje želje. Jessica Vega imala je posljednju želju - savršeno vjenčanje, no, nije bila bolesna. Budućeg muža uvjerila je da joj je ostalo još godinu dana života, a na istu priču pali su mnogi prijatelji koji su pokrenuli akcije prikupljanja novca.

I plan je bio uspješan, prikupili su tisuće dolara i njezin odabranik joj je ispunio želju i oženio je. S vremenom, njezin suprug shvatio je da se njezino zdravstveno stanje ne mijenja

4. Lažiranje pljačke kako bi objasnio nestanak karti za show Oprah Winfrey

Jedna od najpoznatijih televizijskih voditeljica uvijek je privlačila mnogo gledatelja. 13.000 obožavatelja dobilo je karte za njezinu posljednju emisiju, tako što su bili izvučeni iz bubnja. Ali, 44-godišnji Robert Spearing nije znao za ovu lutriju i stoga nije ni dobio kartu.

Međutim, prije toga je, kako je rekao nesvjesno, obećao svojoj supruzi da će je odvesti na snimanje posljednje emisije bez imalo ideje kako bi to mogao učiniti. Kada je shvatio da nema šanse da dođe do ulaznica, udario se kamenom u glavu i ispričao supruzi da je opljačkan, te da su mu pljačkaši ukrali tako dragocjene karte. Pljačkaše je detaljno opisao, a otišao je tako daleko da je izmišljenu pljačku prijavio policiji. Kako je policiji bilo čudno to što opasni ulični kriminalci žele karte za Oprahin show, Spearing im je sve priznao. Optužen je za lažno prijavljivanje kaznenog djela.

5. Lažiranje otmice kako bi sakrila aferu

Jedna je nesretno udana žena iz Gvatemale, otišla na odmor u Španjolsku s ljubavnikom. U jednom je trenutku odlučila da s ljubavnikom želi ostati u Španjolskoj, pa je suprugu poslala nekoliko poruka obavještavajući ga da je oteta i seksualno zlostavljana.

Njezin suprug o tome je obavijestio veleposlanstvo Gvatemale koje je stupilo u kontakt sa španjolskom policijom, a policija je ženu odmah pronašla. Naravno, ona je bila dobro, a otmičarima nije bilo ni traga. Pokušala se izvući pričom da je otmičarima pobjegla, ali kada je liječničkim pregledom ustvrđeno kako nema znakova seksualnog napada na nju, policiji je priznala svoju laž.

6. Lažirala pucnjavu kako bi dobila odštetu za radnike

Nancy Parker, 53-godišnja vozačica autobusa iz Bostona kazala je kako je prilikom jedne rute, na kojoj začudo nije bilo putnika, u autobus ušao muškarac. Rekla je da je muškarac pucao prema njoj nekoliko puta, ali nije je pogodio, jedan je metak tek okrznuo njezinu jaknu.

Poslodavcu je događaj dokazivala i rupama od metaka na autobusu. Dobila je 7.700 dolara odštete za pretrpljenu traumu na radu.

U laži su je uhvatili, kada je isprva ispričala da je na nju pucao muškarac kojeg nikada nije vidjela u životu, a potom da se radilo o bivšem ljubavniku koji je od nje tražio 5.000 dolara duga. Policija ju je nakon toga teretila za davanje lažne izjave. Kasijom istragom utvrđeno je da rupa od metka na njezinoj jakni nije mogla 'proći' bez da nju ozlijedi, ali ona je u navodnoj pucnjavi prošla bez ozljeda.


Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene