Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stroga pravila oblačenja

Pobuna stjuardesa: Ne želimo više nositi suknje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stjuardese zračnog prijevoznika Južne Koreje Asiana Airlines pobunile su se protiv strogih pravila odijevanja i traže od svojih nadređenih da im dopuste da nose hlače umjesto suknji.

Molba stjuardesa Asiane privukla je i pažnju južnokorejske komisije za ljudska prava, koja je preporučila odobravanje nošenja hlača. Komisijina preporuka nije obvezujuća, ali predstavlja malu pobjedu za 3.400 stjuardesa Asiane, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Južnokorejski predsjednik i prva dama klopka ili korupcija? Skupocjena Diorova torbica mogla bi koštati vlasti predsjednika moćne države Kim Jin-pyo na Dolcu - 2 Dočekali ga Plenković i Jandroković Šou na Dolcu: Visoki gost iz Koreje nabio šiltericu na glavu pa limune pokušao platiti karticom

Stjuardese žele blaža pravila

Kompaniju za koju rade, stjuardese traže da ublaži pravila ponašanja koja reguliraju sve - od broja ukosnica u kosi do dužine naušnica. Svoje molbe podnose već godinu dana.

Nacionalna komisija za ljudska prava priopćila je kako Asiana Airlines traži uniformirani izgled kroz vrlo specifična pravila frizura i šminke, ukazujući da kompanija pretpostavlja da je ženska uloga pružanje usluga.

>> FOTO Što rade stjuardese kad nema putnika...

Asiana pak tvrdi da njihova pravila vezana za odijevanje stjuardesa namijenjena isticanju kompanijskog branda 'visoke razine koreanske ljepote'.

Kažu da su estetski elementi poput izgleda stjuardesa dio usluge putnicima i osnovni alat kojim ostaju konkurentni. Međutim, kompanija je obećala da će na sljedećem sastanku uprave razmotriti njihov zahtjev da im uniforma uključuje i nošenje hlača.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene