454343
454343
454343
454343
454343

Stiže spas za vaše bicikle? Pokušaju li ga ukrasti, lopovi će se pošteno ispovraćati

  • , 21.10.2016., 18:43
  • Autor:
  • komentara

Osim što će kemikalija okreće želudac, lako se uvlači u kožu i odjeću.

 
 
 
 
SkunkLock će stajati 99 dolara, nešto manje od 700 kuna (FOTO: YouTube/Screenshot)
SkunkLock će stajati 99 dolara, nešto manje od 700 kuna (FOTO: YouTube/Screenshot)

Daniel Idzkowski i Yves Perrenoud, izumitelji iz San Francisca, nadaju se da će uskoro na tržište plasirati lokot koji će spasiti mnoge bicikle. 

Naime, dečki su na dobrom putu da dovrše takozvani SkunkLock, lokot smrdljivac koji će naprosto služiti tome da lopove usred posla natjera da odustanu od nakane.

Štos je u tome da će SkunkLock u sebi sadržavati kemikalije koje će se aktivirati u trenutku piljenja, čak toliko grozne da će i one najboljih želudaca tjerati na povraćanje.

"Laže vam svatko tko tvrdi da vam prodaje 100% učinkovit lokot. Takav jednostavno ne postoji i svaki se da prepiliti unutar minute ukoliko je lopov profesionalac koji uz sebe ima pravi alat.

Naravno da niti naš neće biti nepremostiva prepreka, ali jasno vam je u kojem smjeru ide ideja. Namjera nam je prekinuti lopova u poslu, zbuniti ga, natjerati ga da se uspaniči i odustane", objasnio je Idzkowski, pa dodao da su prva testiranja imala izvanredne rezultate.

"Kemikalija koju smo osmislilii toliko smrdi da će većinu unutar pola metra natjerati da im se okrene želudac. Čak 99 volontera koji su pristupili testiranju su se odmah ispovraćali. Također, riječ je o kemikaliji koja se lako uvlači u kožu i odjeću, pa će lopovi i o tome morati voditi računa, sve i da tijekom krađe nose gas maske".

Premda Idzkowski očekivano nije htio otkriti o kakvoj je kemikaliji riječ, potvrdio je da je dobila sve potrebne certifikate i da neće biti u suprotnosti sa zakonima unutar SAD-a, ali i država Europske unije. 

Jedan lokot će stajati 99 dolara (680 kuna), a nastavili se projekt u željenom smjeru, prvi će do kupaca stići u lipnju 2017. godine.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se