441786
441786
441786
441786
441786

Stali su na stakleni most na 300 metara visine, pa ga počeli udarati maljevima!

Budući da su sudionici posve neobičnog testa sigurnosti preživjeli, valjda će se i turisti usuditi stati na njega.

 
 
 
 
Bio je to jedan vrlo neobičan test sigurnosti koji je turistima trebao pokazati da se nemaju čega bojati (FOTO: YouTube/Screenshot)
Bio je to jedan vrlo neobičan test sigurnosti koji je turistima trebao pokazati da se nemaju čega bojati (FOTO: YouTube/Screenshot)

Kako bi svima dokazali da je stakleni most, postavljen na 300 metara visine, u potpunosti siguran, vlasnici nacionalnog parka Zhangjiajie u kineskoj pokrajini Hunan pozvali su zainteresirane da ga tuku maljevima.

I doista, brojni su u utorak po njemu udarali iz sve snage, a naposljetku su organizatori preko mosta prešli i terenskim vozilom u koje se natrpalo čak jedanest ljudi.

Most u nacionalnom parku Zhangjiajie dizajnirao je izraelski arhitekt Haim Dotan, a u 'promet će biti pušten' tijekom srpnja.

U njega je uloženo 69 milijuna dolara, a u svijetu će biti prepoznat i kao najduži postojeći stakleni most. Most je širok šest metara, dugačak 430, a na njemu će se istovremeno moći kretati oko 800 ljudi.

Ploče po kojima su volonteri tukli sastoje se ot tri staklena sloja, a svaki je od njih debeo 0.6 inča. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se