276532
276532
276532
276532
276532

Split - Pametan grad!

Pod motom Split 2021., pametno! Splićani upisuju svoje zamisli, ideje ili prijedloge primjena svjetskih rješenja na lokalne probleme, te ih zatim dijele na društvenim mrežama.

 
 
 
 

Po uzoru na svjetske inicijative Scenario planninga, u Splitu je pokrenuta web stranica posvećena budućnosti grada daljoj od izbornih mandata, posvećena 2021.oj godini, www.pametno.org.

Pod motom Split 2021., pametno! Splićani upisuju svoje zamisli, ideje ili prijedloge primjena svjetskih rješenja na lokalne probleme, te ih zatim dijele na društvenim mrežama.

Kako je izjavio Đulijano Nola, pokretač ove stranice, inspiraciju za www.pametno.org je našao u razgovorima s većom grupom splitskih kreativaca, studenata, profesora i znanstvenika, dokazanih na svjetskoj sceni, okupljenih u građanskoj inicijativi 'Za pametne ljude i Pametan Grad', a koji bi u Splitu željeli primijeniti koncepte Pametnog Grada, grada budućnosti.

Iako je kriza, kažu, za inovacije postoje svjetski fondovi, a ako nema snova, i ako se ne zapišu, ne mogu se ni ostvariti, stoga pozivaju sve Splićane da podijele svoje ideje, maštaju, jer ... nikad se ne zna.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se