Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uključite se!

Velika akcija za pomoć udrugama za zaštitu životinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova TV i Spar zahvaljujući fotografijama gledatelja organiziraju donacije brojnim udrugama za zaštitu životinja pa su tako i brojni azili za napuštene životinje dobili prijeko potrebnu hranu.

Tijekom trajanja reality showa Farma, Nova TV je u suradnji sa Sparom pokrenula i društveno odgovornu akciju #FelfieHR. Na taj način i gledatelji sudjeluju u doniranju, a sve što trebate napraviti jest fotografirati se s nekom domaćom životinjom ili poljoprivrednim strojem i tu fotografiju objaviti na društvenim mrežama ili na službenoj stranici Farme. Fotografiju možete poslati i mailom na felfieHR@novatv.hr.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati Psi i mačke - 1 24-SATNI VIDEO NADZOR Podno grijanje, klima, LED televizor, luksuzni apartmani - sve to nude čuvarice kućnih ljubimaca: "Koliko se mi odmorimo, košta me kikiriki''

Svaki krug felfieja zatvara se onoga trenutka kad se prikupi 150 fotografija. Po zatvaranju svakoga kruga Nova TV i Spar doniraju po jednu udrugu koja se brine za životinje, bilo da se radi o azilima, koji su trenutni dom brojnim napuštenim životinjama, bilo drugim udrugama, poput one za terapijsko jahanje, koja je dobila hranu za konje.

Kroz ovu društveno odgovornu akciju brojni su azili za napuštene životinje dobili prijeko potrebnu hranu. Dio Sparova asortimana jest i Scotty & Molly, odnosno hrana za pse i mačke, koja nema umjetnih bojila i aroma, dodatnih šećera i konzervansa. Hrana je to bogata vitaminima i mineralima, koji su psima i mačkama potrebni za cijeli dan. Za životinje je to bolja opcija od ljudske hrane, kojom se one nikako ne bi trebale hraniti, upozoravaju veterinari.

Vlasnici se slažu - oni zaslužuju samo najbolje!

Ljudska hrana, naime, nikako nije prilagođena životinjama, kazali su nam u jednoj veterinarskoj ordinaciji. Životinjama bi se posebno trebalo kuhati, bez začina i sa sasvim malo soli, jer one ne jedu jednako kao ljudi, dok je Scotty i Molly hrana za pse i mačke prilagođena da zadovolji nutritivne vrijednosti.

U Sparovu je asortimanu hrana s više okusa, pa tako psi mogu uživati u govedini, peradi i divljači. Postoji i suha hrana, kao i hrana u konzervama. Osim toga, postoji i dopunska hrana u vidu dental sticksa, koji služe za pseću dentalnu higijenu, potom minis komadiće s lososom, schmakose, kobasice, ali i - kosti. Postoji i premium Scotty linija, ali i različiti dodaci, poput zdjelica, žlica, poklopaca.

'Već dvije godine Scottyjem hranimo pse iz azila Sirius u Požegi, a dali smo i dvije tisuće kilograma hrane prije dvije godine psima iz KOSPP-u', kazali su iz Spara. 'Dobivamo 200 kilograma Scotty hrane mjesečno. Hrana je jako dobra i psi nam nemaju nikakvih zdravstvenih problema', kazali su nam iz Udruge Sirius.

Svaka udruga dosad s oduševljenjem je primila donaciju Nove TV i Spara, a akcija se nastavlja i dalje. Mnogi su gledatelji upravo u akciji #FelfieHR vidjeli priliku za djelovanje. Znali su da žele pomoći, ali nisu znali kako, dok im ova akcija nije pokazala novu dimenziju pomaganja. A vi, jeste li poslali svoj #FelfieHR?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene