Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 4 funte komad

Vjeveričje meso izazvalo zgražanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovina u sjevernom dijelu Londona u ponudu je, na zgražanje društva za zaštitu životinja, uvrstila vjeveričje meso.

 'VIVA' odnosno 'Vegetarijanski međunarodni glas za životinje' optužio je trgovinu za 'barbarski i nepotreban masakr sivih vjeverica'. Meso je u prodaji već četiri mjeseca, piše BBC. 'Prodali smo na desetke vjeverica po cijeni od 3 ili 4 funte za jednu. Kupujemo ih od dobavljača u sjevernom Essex-u', rekao je Andrew Thornton, vlasnik privatne trgovine.

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... Ilustracija Bio u bijegu Pronađeno tijelo muškarca koji je kemikalijom zalio ženu i djecu: "Čvrsto vjerujemo da je riječ o njemu"

'Sive vjeverice su brojne. Njihov broj se ionako mora smanjiti. Bolje da se pojedu, nego spale', dodao je Thornton. 'Smanjenje broja sivih vjeverica je iracionalno i nehumano. Žalosno je da trgovine žele na tome zaraditi', smatra Juliet Gellatley iz VIVA-e.

>> VIDEO: Aktivisti 'glumili' pakete mesa

'Hoćemo li ubrzo moći kupiti i meso krtica ili poljskih miševa', zapitala se glumica i članica VIVA-e, Jenny Seagrove. 'Vjeveričje je meso ukusno. Ima sličan okus kao meso zečeva', objasnio je Thornton.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene