Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cenzura ili nenamjerna pogreška?

Facebook uklonio pa vratio slike mastektomije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga SCAR Project i njen osnivač fotograf David Jay objavili su na Facebook stranici grupe slike mastektomije s ciljem osvještavanja javnosti o ovoj opasnoj bolesti. Facebook uklonio slike koje promiču osvještenost o raku dojke pa ih vratio.

David Jay je za NBC rekao da je nedavno objavio 24 slike mastektomije na Facebook stranici grupe potaknuti hrabrom odlukom Angeline Jolie koja je uklonila obje dojke.
Slike koje prikazuju kirurški odstranjene bradavice Facebook je uklonio i svrstao u istu kategoriju kao i pronografiju, javlja NBC News.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jesu li liste čekanja liste umiranja? Imaju rak, no novi šok tek slijedi: "Na terapiju se čeka i do pet mjeseci, pa odustaju od liječenja. Neki su umrli dok su čekali prvi pregled" Ilustracija Jesu li liste čekanja liste umiranja? Hrvatica o liječenju u Njemačkoj: "Nema čekanja ni obilaženja šaltera. U Zagrebu se sestra derala na nas, a ovdje ti daju kavu i kekse"

>> Angelina prvi put u javnosti nakon operacije

Glasnogovornica Facebooka Alison Schumer za NBC kaže da je Facebook "dugo dopuštao da se slike mastektomije objavljuju na Facebooku, kao i edukativne i znanstvene slike ljudskog tijela i slike žene dok doji." 'Međutim, ponekad se zna dogoditi da ili greškom uklonimo sliku koja prikazuje ožiljak od mastektomije ili zato što slika narušava naše uvjete korištenja', dodala je.

Facebook priznaje da je došlo do pogreške i nastavit će i dalje podržavati SCAR Project i zalagati se za borbu protiv raka dojke bez cenzuriranja slika, ističe Schumer.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene