Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usporite!

Poslušajte ove savjete, moglo bi vam se isplatiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andy Puddicombe napravio je drastičan potez u potrazi za jednostavnijim životom -postao je budistički svećenik. Međutim, postoje i lakši načini.

Mnogi tu ti tamo požele malo jednostavnosti u užurbanom životu koji većina nas vodi. Nekad budistički svećenik Andy Puddicombe odlučio je postati svećenikom upravo zato jer je bio u potrazi za jednostavnijim životom. Iako je njegov potez bio drastičan i sigurno nije rješenje za sve, niti ga on svima preporučuje, iz njega je naučio neke vrijedne lekcije koje je odlučio podijeliti s drugima. Za Huffington post izdvojio je pet top savjeta za ponovno otkrivanje jednostavnosti u životu.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Ne odustaje Netanyahu o rješenju s dvije države: Izrael će zadržati vojnu kontrolu nad palestinskim teritorijima Tik tok svećenik - 2 modernizacija u crkvi Svećenik hit na TikToku: Prije zaređenja igrao nogomet s Livajom i Perišićem, a imao je i djevojke

Meditacija mijenja mozak, evo kako!

Priuštite si šutnju. Makar to bilo onih nekoliko trenutaka nakon što ugasite svoj automobil, barem jednom dnevno uživajte u tišini koju zaslužujete.

Radite jednu po jednu stvar. Samo 2 i pol posto ljudi sposobno je fokusirati se na više zadataka u isto vrijeme, dok za preostalih 97,5 posto multitasking otežava život. Prilagodite se tome - fokusirajte se na jednu stvar koju obavljate.

Prestanite se toliko jako truditi. Iako prijedlog možda zvuči nevjerojatno, preveliko naprezanje da nešto napravimo često može biti kontraproduktivno. Pokušajte s opuštenijim pristupom.

Sjetite se plavog neba. Kada se u zrakoplovu uzdignete iznad oblaka vidite nevjerojatno plavo nebo. Um nije nimalo drugačiji - misli su poput oblaka, i iako se mogu nagomilati i izgledati olujno, plavo nebo je tu cijelo vrijeme. Samo prisjećanje na ovo dovoljno je da dobijete malo više jasnoće.

Naučite meditirati. Možete skinuti i aplikaciju koja će vam pomoći - Headspace. Trebat će vam 10 minuta dnevno, besplatno je i možete zadržati svoj telefon, što u samostanu nije dopušteno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene