Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazala se uspješnom

Broj ukora u ovoj školi se smanjio za 75 posto - I to samo zbog jedne metode!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Škole u siromašnim četvrtima San Francisca kojima je dominiralo nasilje transformirale su se uz pomoć drevne metode.

Tišina nije nešto što ljudi povezuju s osnovnom školom, no u jednoj u San Franciscu učenici šestog, sedmog i osmog razreda meditiraju 15 minuta na dan.

U školi, koja je smještena u najsiromašnijoj gradskoj četvrti, ističu kako se nasilje s ulice prelilo u njihovu ustanovu i počelo utjecati na ponašanje učenika.

'Djeca gledaju oružje svaki dan. Imali smo tučnjave u školi gotovo svaki dan', ispričao je direktor Barry O'Driscoll.

Priznaje da je bio vrlo skeptičan kada mu je ured za javne škole predložio da uvedu meditaciju. Ipak, nakon četiri godine, promijenio je mišljenje, jer su suspenzije učenika pale za 79 posto, a pohađanje nastave se znatno poboljšalo.

U još jednoj srednjoj školi, koja je svojedobno nazivana 'Borilačka škola', uvođenje pola sata opuštanja za učenike je imalo sličan efekt. Osim što je smanjen broj ukora za 75 posto, učenici kažu kako su svjesniji svojih postupaka, mirniji su i manje bijesni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Htio izbosti profesoricu: Skandal u školi u Subotici, učenik suspendiran zbog navodnih prijetnji Radovan Fuchs Nasilje u školi Suverenisti osuli paljbu po Fuchsu: "Zahtijevamo da posjeti profesora u zatvoru i ispriča mu se"

Policija upala u školu i privela učenika zbog vrijeđanja predsjednika!

Kao i s ostalim stvarima u životu, tako niti u obrazovanju nema čarobnog štapića, ali meditacija, kako naglašavaju u Klinici Mayo, povećava koncentraciju, daje mirnoću i to ne samo tijekom opuštanja nego i tijekom ostatka dana.

Ravnatelji škola ističu kako im je drago da su uspjeli pronaći način kako pomoći učenicima da se nose s nasiljem, stresom i traumama svakodnevnog života, piše NBC News.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene