Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dijele želudac

Sijamski blizanci: Iako liječnici vjeruju u uspjeh - oni se ne žele razdvojiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su rođeni spojeni ne žele se odvojiti. Želja im je na taj način doživjeti starost!

Shivanath Sahu i njegov brat blizanac Shivram spojeni su jedan za drugoga - a tako žele i ostati. Dvojica 12-godišnjaka rođeni su spojeni u struku. Dijele dvije noge i četiri ruke, a liječnici vjerujuju da dijele i želudac, dok su im pluća, srce i mozak neovisni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije joj lako FOTO A misle da je suprug stalno tuče... Slika nije dostupna Usmrtio dječaka Tragedija na rijeci: U krokodilu pronađeni udovi dječaka

I dok liječnici vjeruju da bi mogli biti uspješno razdvojeni, braća su odlučna u tome da ostanu spojeni.

'Mi se ne želimo odvojiti', rekao je Shivram za Barcroft TV. 'Mi ćemo ostati ovako čak i kada ostarimo. Želimo živjeti ovakvi kakvi smo sada', dodao je.

Unatoč ozbiljnim teškoćama, Shivanath i Shivram su uspjeli pobijediti izglede o preživljavanju. Nastoje živjeti što je normalnije moguće, koristeći timski rad u tuširanju, oblačenju i međusobnom češljanju kose. Čak su se uspjeli snaći u svojoj maloj seoskoj sredini koja je smještena u središnjoj Indiji.

'Mi smo naučili sve. Vozimo se u školu na biciklu, a ni igrati kriket nam nije problem', rekao je Shivanath, za Daily Mail.

Sijamske blizanke čekaju operaciju razdvajanja

Njihov otac, Raj Kumar, kaže da su i odlični učenici. Smatra da, unatoč njihovim pozitivnim stavovima, njegovoj djeci život predstavlja mnogo izazova.

'Tijekom kišne sezone postane im teško hodati, a kada jedan želi sjesti, drugi mora leći. Ali oni se ne svađaju. Imaju slična mišljenja i ako jedan kaže da se želi igrati, drugi se slaže', rekao je Kumar, prenosi Mirror. 'Bog ih je stvorio takve kakvi jesu te moraju hodati kao što hodaju. Ostat će kao što jesu. Ne želim ništa drugo', dodaje otac.

Dr. Krishan Chugh, pedijatar s Instituta Fortis Spomen u Indiji, pogledao je fotografije blizanaca. Rekao je da bi, iako je odvajanje moguće, noge vjerojatno pripale Shivramu, dok bi Shivanath ostao paraplegičar.

Chugh razumije zašto blizanci i njihov otac ne žele taj scenarij, ali stvari se mogu promijeniti i zakomplicirati kada Shivanath i Shivram postanu stariji.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene