441868
441868
441868
441868
441868

Sestre Zaninović svečano otvorile dječje igralište u Motovunu

  • , 30.06.2016., 10:06
  • Autor:
  • komentara

Porsche Croatia nastavlja s ulaganjima u budućnost Hrvatske otvaranjem jubilarnog 20. dječjeg igrališta u sklopu svog donatorskog projekta koji traje već 10 godina.

 
 
 
 
Ana i Lucija Zaninović sudjelovale su u otvaranju igrališta Veli Jože (FOTO: Porsche Croatia)
Ana i Lucija Zaninović sudjelovale su u otvaranju igrališta Veli Jože (FOTO: Porsche Croatia)

U prekrasnom Motovunu, u središtu Istre, pod pokroviteljstvom tvrtke Porsche Croatia, generalnog uvoznika za automobilske marke Volkswagen, Volkswagen Gospodarska vozila, Audi, SEAT i ŠKODA, otvoreno je dječje igralište Veli Jože.

To je jubilarno 20. dječje igralište u sklopu donatorskog projekta kojim je tvrtka pokazala svoju brigu za budućnost Hrvatske.

Dječje igralište Veli Jože je posebno jer se radi o tematskoj cjelini s jedinstvenim spravama izrađenima za općinu Motovun, koje opisuju povijesnu cjelinu Motovuna.

Središnji lik igrališta, na kojem je u trenutku svečanog otvaranja uživalo 30-ak djece, je Veli Jože, glavni junak poznate pripovijetke Vladimira Nazora, čija se radnja odvija upravo u Motovunu. Poanta priče je da nije lijepo tlačiti poštene ljude koji rade i koji se trude te da pravda uvijek na kraju nađe svoj put i tako dobro pobijedi zlo.

Upravo tu poantu su razigranoj dječici prenijele i naše olimpijke, „kume“ igrališta, najpoznatije sportske blizanke na svijetu, Ana i Lucija Zaninović, zaštitna lica SEAT-a, koje će u kolovozu braniti hrvatske boje na Olimpijskim igrama u Riju.

Uz Anu i Luciju, svečanom otvorenju prisustvovali su i načelnik općine Motovun, gospodin Tomislav Pahović te član Uprave Porsche Croatije, gospodin Ivo Ivančević.

"Projekt koji je započet prije gotovo deset godina dobio je svoj jubilarni poklon. Taj smo poklon mi, kao Porsche Croatia odlučili darovati djeci koja su budućnost Hrvatske. Do sada smo ovaj donatorski program usmjeravali prema hrvatskim otocima, zbog dobro poznatog problema odljeva mladog stanovništva.

Međutim, vidimo da takvih problema ima i u najrazvijenijim dijelovima Hrvatske, što je nedvojbeno Istra. A gotovo je nevjerojatno da u Motovunu, koji je jedan od simbola Istre i jako popularna turistička destinacija, nema adekvatnog dječjeg igrališta. To je bio okidač i odlučili smo da naš ovogodišnji poklon djeci i mladosti Hrvatske bude upravo u Motovunu“, rekao je Ivo Ivančević.

Načelnik općine Motovun Tomislav Pahović je iskreno zahvalio: "Općina Motovun sa svojim skromnim proračunom sama nikako nije mogla krenuti u realizaciju ovog projekta o kojem smo dugo razmišljali. No zahvaljujući tvrtki Porsche Croatia, san je postao stvarnost. Ovim putem još jednom zahvaljujem Porsche Croatiji ispred svih 1004 stanovnika Motovuna, od kojih je stotinjak djece koja će sasvim sigurno na ovom igralištu provoditi lijepo i korisno vrijeme."

20 dječjih igrališta

Pod pokroviteljstvom Porsche Croatije do sada su donirana i uređena dječja igrališta na otocima Braču, Pagu, Ugljanu, Korčuli, Lošinju, Visu, Cresu, Rabu, Hvaru, Krku, Šolti, Pašmanu, Murteru, Lastovu, Dugom Otoku te poluotoku Pelješcu.

Prije dvije godine uređena su tri dječja igrališta u Gunji i Rajevom selu, području pogođenom velikim poplavama te u konačnici, jučer svečano otvoreno dječje igralište Veli Jože u Motovunu.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se