Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo kako

Sveti gral društvenih mreža: Otkriveno kako napraviti savršeni selfie!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživač s MIT-a otkrio je koje su tri stvari bitne da bi selfie bio popularan. Razvio je algoritam koji predviđa potencijalnu popularnost.

Da su selfiji planetarno popularni kristalno je jasno, kao i da neki muku muče kako bi uslikali onaj savršeni. Upravo oni će se obradovati podatku da je najnovijim istraživanjem razvijen algoritam koji može predvidjeti koliko će fotografija biti popularna. Do njega je pomoću više od dva milijuna prikupljenih slika došao student i istraživač s  MIT-a Aditya Khosla.

Pročitajte i ovo Tko su najpopularniji ministri - 4 Najbolji i najgori Veliko istraživanje: Čak petorica ministara popularnija su od premijera. Za jednog člana Vlade 65 posto građana nikad nije ni čulo Crobarometar za svibanj 2020. - 15 Nakon koronakrize Crobarometar otkriva: Pada popularnost i Milanoviću i Plenkoviću, iznenađenje među SDP-ovim biračima

FOTO Potrošila 15.000 dolara na etsetske zahvate kako bi imala savršene - selfieje

On je pokrenuo i web stranicu na koju svatko može uploadati sliku, nakon čega će algoritam predvidjeti njezinu potencijalnu popularnost. Prema istraživačima za popularnost selfija bitne su tri stvari - boja, zavodljivot i tagovi, piše bgr.in.

Što su svjetlije boje slika će biti popularnija. Roza i žuta su idealan izbor, a u prvom planu izbjegavajte plave i zelene tonove. Ovo vjerojatno nikoga ne čudi, ali najpozitivniji učinak imaju slike koje uključuju donje rublje, minice i bikinije. I posljednja, također očita stavka - što više tagova imate veće su šanse da netko naleti na sliku i pogleda ju.

Volite selfije? Možda patite od selfitisa

Istraživanje o fotografijama provedeno prije ovog, a tijekom kojeg je analizirano 1,1 milijuna slika objavljenih na Instagramu, pokazalo je kako fotografije koje na sebi imaju ljudsko lice imaju 38 posto veću vjerojatnost da se svide drugima, te 32 posto veću šansu da će dobiti komentare.

Idući korak za Khoslu je razvijanje alata koji će biti u mogućnosti automatski mijenjati fotografiju kako bi joj se poboljšala popularnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene