Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seks i posao ipak blisko povezani

VIDEO: Svaki drugi Hrvat na poslu imao aferu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo polovica zaposlenih, njih čak 48 posto, u nekom je trenutku svoje karijere održavala neku vrstu ljubavne ili seksualne veze ili flerta na poslu. Samo 32 posto zaposlenih nikad se nije upustilo čak ni u koketiranje na radnom mjestu, pokazalo je istraživanje koje je portal MojPosao tijekom lipnja proveo na uzorku od 1000 ispitanika u Hrvatskoj.

Neku vrstu veze na poslu imalo je više muškaraca (51 posto) nego žena (46 posto). Trećina njih bila je u potpunoj ljubavnoj vezi, 29 posto imalo je uzajamni platonski odnos, dok je petina zaposlenika na poslu imala samo seksualnu avanturu. Seks i zajedničke izlaske bez pretjeranih emocija imalo je 16 posto ispitanika.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

Iako nema značajnijih razlika između dobnih skupina koje se upuštaju u vezu na poslu, u određenoj mjeri prednjače ispitanici u dobi između 36 i 40 godina. Njih 57 posto imalo je neku vrstu veze na poslu.

Velika većina ispitanika koji su imali vezu na poslu, njih 82 posto, vezu je održavala s kolegama, petina ih je bila u vezi s nadređenom, a 12 posto s podređenom osobom. Među onima koji su se izjasnili da su imali vezu na poslu, trenutno takvu vezu održava 10 posto muškaraca i 11 posto žena. Četvrtinu muškaraca privlači osoba s posla s kojom bi htjeli biti u seksualnoj vezi, a to želi svega šest posto žena.

>> Seksaju se na radnom mjestu, monogamija nepoželjna...

Samo 4 posto muškaraca i 1 posto žena zaljubljeno je u osobu s posla, a većina ispitanika (60 posto muškaraca i 82 posto žena) ipak trenutno nije i ne želi biti u vezi s kolegom, odnosno s kolegicom. Više od trećine ispitanika koji su održavali vezu na poslu imalo je seksualne odnose u prostorijama tvrtke, a najpopularniji su uredi, toaleti i sobe za sastanke, pri čemu muškarci češće koriste vlastiti (65 posto), a žene tuđi ured (56 posto).

Iako su nerijetke, istraživanje pokazuje kako veze na poslu nemaju negativan učinak na radnu atmosferu, pa čak i kad dođe do prekida. 38 posto muškaraca i 31 posto žena kaže da im je veza bila dodatni poticaj za rad, a negativne učinke na rad i koncentraciju zamijetilo je tek 8 posto muškaraca i 5 posto žena. Najveći postotak ispitanika koji su prekinuli ljubavnu vezu ostao je u boljim odnosima s drugom osobom nego prije veze (36 posto). Četvrtina ispitanika još je u vezi, dok je 24 posto nakon prekida u gorim odnosima nego što su bili prije započinjanja veze.

Od ispitanika koji su imali vezu na poslu, 38 posto njih je istodobno bilo u stalnoj vezi s nekim izvan tvrtke. (Hina)

Što mislite o vezama na poslu?

  • Za sve postoji i vrijeme i mjesto
  • Zašto ne?
  • Ne smeta me, ali ja ne bih nikad

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene