Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrabrost ili ludost?

Sedam nevjerojatnih zračnih akrobacija iz prošlosti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još uvijek ste razočarani zbog toga što je otkazan Baumgartnerov skok s ruba svemira? Razveselite se uz sedam suludih zračnih akrobacija iz prošlosti.

1. Naglavačke na avionu (1921.)

Nije bilo dovoljno impresivno što inženjer aeronautike George Plummer može stajati na glavi na vrhu stupa pa je tome morao dodati i 'klimavi' avion. Unatoč jakom vjetru, Plummer je uspio održati ravnotežu i zbilja je ostao na glavi, piše Popsci.


2. Ups, trebamo nove svjećice! (1930.)


Braća Kenneth i John Hunter imali su plan za ovo putovanje - oboriti svjetski rekord najdužeg leta na svijetu i ostati u zraku više od 18 dana. Međutim, tijekom putovanja su shvatili da su motoru bile potrebne nove svjećice pa je jedan od njih, tisuće metara iznad zemlje, otpuzao do motora i uspio popraviti kvar. Braća su uspjela postaviti i novi rekord ostavši u zraku čak 553 sata.


3. Tenis na 3000 metara (1926.)


Gladys Roy i Ivan Unger su uspjeli odigrati prvu zračnu partiju tenisa na 3.000 metara iznad zemlje.


4. S glisera u zrakoplov (1924.)

Kaskader Floyd Parsons postao je prva osoba koja je skočila iz jurećeg glisera u leteći zrakoplov. Naime, dok je gliser jurio, Parsons je čekao na krmi da mu priđe zrakoplov, a kada mu je prišao, uhvatio je ljestve i popeo se na njih.


5. Čovjek-šišmiš (1935.)

Clem Sohn je skočio iz zrakoplova s visine od 12.000 metara s perajama na rukama i remenjem između nogu. Čovjek – šišmiš je svoj padobran otvorio na 6.000 metara. Točno četiri godine kasnije pojavio se Batman u stripu. Je li riječ o slučajnosti?


6. Otvorio padobran prije udara (1933.)

Ivan Tranum skočio je iz zrakoplova s visine od 6.000 metara iznad britanskog aerodroma nadajući se da će postaviti novi rekord u što kasnijem otvaranju padobrana. Na samo 3500 metara iznad zemlje, on je napokon otvorio svoj padobran i sigurno sletio na zemlju.


7. Skok iz Stratosfere (1938.)

Davne 1938. Godine Josip J. Dunkel je planirao skok iz stratosfere. Nadao se da će balonom doseći najvišu visinu od 33.000 metara te da će oboriti rekord u slobodnom padu. No, podaci kažu da je pao na kombi te da je hospitaliziran.

Pročitajte i ovo Ilustracija Boeingova avion kojemu su otpala vrata Drama u zraku Boeing u sve većim problemima: Avionu s više od stotinu putnika tijekom leta otpao dio krila Ilustracija Suspendirani su Piloti zaspali na letu na kojem je bilo 153 ljudi, uslijedio je potpuni kaos: Opravdanje koje su dali je navjerojatno

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene