Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi traže blago

Sarajevo: Pronašao grumen zlata i pokrenuo zlatnu groznicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Tarčinu pored Sarajeva zavladala je prava zlatna groznica nakon što je radnik prilikom probijanja tunela u zemlji pronašao grumen vrijednog metala veličine čaše. Mještani svjedoče o desecima tragača za zlatom.

Nakon što je prije desetak dana u Tarčinu pored Sarajeva prilikom probijanja tunela jedan radnik pronašao grumen zlata veličine čaše, u tom je mjestu zavladala prava zlatna groznica. Mještani tvrde da već nekoliko dana deseci muškaraca, žena i djece hodočaste na deponij iskopane zemlje te po njoj prekapaju u nadi da će pronaći još koji grumen.

Pročitajte i ovo Radovi na tunelu kroz Kozjak - 4 Tunel kroz Kozjak Gradi se novi ulaz u Split, ići će preko Kaštela, a građani upozoravaju: "Toliko će ljudi ginuti" Ilustracija "Totalno me blokirao" "Tražila sam da mi pronađe partnera": Zagrepčanka monahu uplatila tisuće eura, obiteljsko zlato poslala mu autobusom

>> VIDEO U obiteljskom autu otkriven tajni odjeljak pun zlatnih poluga

'Ima li zlata ili ne, stvarno ne znam. Dolaze iz dana u dan i kopaju, bez obzira na to kakvi su vremenski uvjeti. Posljednja dva dana, po kiši, kopali su krampovima i razbijali kamenje čekićima bez prestanka', opisao je za Klix.ba mještanin Tarčina Safet Habibović.

Slično govori i Franjo Bešlić iz obližnjeg mjestašca Toplice, koji pritom iznosi i priču iz povijesti. 'Ja sam čuo da se na ovom području zlato vadilo za vrijeme Rimljana. Međutim, ono što ja znam, ovdje se vadila živa.'

Turska kompanija angažirana za probijanje tunela nije htjela komentirati zlatnu groznicu. Spomenuli su tek mogućnost da je zapravo riječ o bakarnom sulfatu. Ipak, njihov je radnik pronađeni grumen navodno već dobro unovčio pa nije isključeno da je zlatna groznica opravdana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene