Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poništava utjecaj alkohola

San svakog tinejdžera: Tableta koja sprječava pijanstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su razvili lijek za koji vjeruju da bi mogao spriječiti pijanstvo bez obzira na količinu alkohola koju je osoba unijela u sebe.

Znanstvenici testiraju lijek koji bi mogao blokirati pijanstvo ako se uzme prije nego što počnete piti alkohol. Iomazenil bi mogao poništiti utjecaj alkohola na mozak, što znači da bismo mogli piti alkohol, a nikad se ne napiti.

Pročitajte i ovo Policija Uhićen je Vozio pijan pa odbio test na droge: Pokušao pobjeći policiji, a kad su ga uhvatili, krenuo je šou Slika nije dostupna Pijani s nula promila REVOLUCIONARNA IDEJA Opijanje bez alkohola

Pilot-studija pokazala je da su oni koji su popili iomazenil prije alkohola bolje vozili, odnosno brže su reagirali i kočili te su manje vrludali po cesti. Iako zvuči kao san svakog tinejdžera, istraživači s Yalea ne žele stvoriti lijek koji bi jednostavno dopustio ljudima da više piju.

>> Ne pijete, a želite znati kako izgleda pijanstvo? Ovo je stvar za vas!

Nadaju se da bi njime mogli liječiti kronične alkoholičare tako što bi razvili tabletu koja ljude održava trijeznima. Tako bi alkoholičarima oduzeli zadovoljstvo opijanja alkoholom jer se ne bi mogli napiti.

Kritičari ovakve ideje tvrde da nitko ne može natjerati alkoholičara da uzme tabletu prije nego počne piti. Misle i da ovakav lijek neće proći pokraj multimilijunske industrije pića. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene