Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Otvorenje 2012.

San Francisco dobiva prvi gay ZOO na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U San Franciscu, gradu s najvećom gay zajednicom na svijetu, iduće godine svoja će vrata otvoriti prvi gay ZOO vrt na svijetu.

'Oduševljeni smo što stanovnicima možemo pružiti ono što žele. Društvo je razlčito, ljudi su različiti pa tako i životinje. Pa zašto onda ne bi postojao ZOO vrt koji im može pružiti da uživaju u toj različitosti', kazao je direktor budućeg gay ZOO-a Lionel Wibberly.

Pročitajte i ovo Kruh na polici, Ilustracija Slučaj u SAD-u Policajci ostali bez peciva: U pekari ih odbili poslužiti, objasnili i zašto Zekanje u ZOO vrtu "Zekanje u ZOO vrtu" Zagrebački ZOO darivao životinje pisanicama: "Brk su omastili medvjedi, giboni, merkati i kapucini"

Profesor Jose Aragon, voditelj odjela zoologije na Sveučilištu u San Franciscu kaže kako je dobro poznato da postoje životinje s homoseksualnim i biseksualnim sklonostima.

'Ponajviše mačke. Postoje čak i transrodne i transeksualne životinje. Nema razloga zašto te životinje koje se ne ponašaju konvencionalno ne bi imale svoj poseban ZOO vrt u gradu koji je poznat po gay zajednici', kazao je profesor Aragon. 

Religijske udruge ovaj projekt nisu dočekale s oduševljenjem.

'Protivimo se trošenju poreznog novca za nešto što je svetogrđe, uvredljivo i neprirodno i bez dileme traumatično za djecu. Biste li vi htjeli da vaše dijete gleda dvije muške zebre u požudnom položaju?', kazao je Keith Noron, predsjednik udruge kršćanskih fundamentalista.

Profesor Aragon, pak, naglašava kako se tu ne radi samo o seksu.

'Zapazili smo prijateljstvo, partnerstvo, zajednička putovanja, obranu od drugih životinja, zajedničko odgajanje mladunaca... Baš kao i kod ljudi. Povrh toga, tu je i vrlo visok zabavljački faktor - te životinje pjevaju i plešu zajedno', kazao je profesor.

ZOO bi trebao biti otvoren početkom 2012. godine. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene