Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lakoumna i lakoma

Zabunom joj uplatili 520.000 kuna, a sad je čeka zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve što je dobila Michaela Hutchings mora vratiti do Božića ili će na 20 mjeseci iza rešetaka.

Samohranoj majci iz Stafforda kojoj je pogreškom na račun uplaćeno 52 tisuće funti (oko 520.000 kuna) prijeti zatvor.
 

Pročitajte i ovo Radno vrijeme trgovina i šoping centara 3. ožujka (Ne)radna nedjelja Niste obavili kupnju na vrijeme? Provjerite radno vrijeme trgovina i šoping-centara Radno vrijeme trgovina i šoping centara, ilustracija sve na jednom mjestu Detaljan popis: Pogledajte radno vrijeme trgovina i šoping-centara ove nedjelje

Naime, Michaela Hutchings (23) je, shvativši da na računu ima veliku količinu novaca koja joj je doslovce 'pala s neba', otišla u – šoping. U dva dana potrošila je 90.000 kuna na dizajnerske cipele, torbe i sunčane naočale, piše Daily Mail.
 

Također je majci dala 10.000 kuna, a 400 tisuća je prebacila na drugi račun i oročila, prije nego što ju je uhitila policija u travnju prošle godine.
 

Sudac ju je odlučio poštedjeti zatvora, no uz obavezu da za šest mjeseci, odnosno do kraja ove godine, vrati novac koji je potrošila a koji nije bio njezin. U suprotnom, prijeti joj 20 mjeseci iza rešetaka, a povrh toga mora odraditi i 150 sati društvenog rada.
 

Većinu od 52.465 funta je vratila, no još duguje 5.733 funte. Glasnogovornik policije kazao je kako će njezina dizajnersa odjeća i obuća na prodaju. Na Gucci, Louis Vuitton, Ralph Lauren i Dior potrošila je gotovo 50.000 kuna (5.000 funti).

Svoju tajnu nije željela reći suprugu već je pljačkala banke
 

Novac je na račun Michaele Hutchings pogreškom uplatilo Općinsko vijeće Lichfielda koje je novac trebalo transferirati na račun Udruge Bromford Housing.
 

Zanimljivo je da je Hutchings savjet što da radi s preostalih 40.000 tisuća funti dobila u banci u kojoj nisu shvatili da joj je novac uplaćen greškom.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene