Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobar tek...

Samo za ljubitelje slatkog: Pogledajte kako se rade jaffa keksi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodimo vas na čarobno putovanje tvornicom u kojoj se svake minute napravi 2000 jaffa keksa..

Tvornica koja se prostire na čak 40,000 kvadratnih metara proizvede oko 2000 jaffa keksa u minuti, od kojih se vrlo mali broj izvozi, većina ostaje za britansko tržište.

Pročitajte i ovo Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu Boeingova tvornica u Rentonu Model 737 Max Moguća nova greška na Boeingovim avionima: Na sigurnosni pregled odlazi 50 mlažnjaka

Svaki keksić prolazi put od 1,5 kilometara u kojem se iz običnog komada tijesta pretvara u svima omiljeni keks. Svaki keks putuje 18 minuta i to prvo kroz 90 metara dugu pećnicu, zatim se hladi, dodaje mu se žele od naranče i umače se u čokoladu. Tada se ponovno hladi nakon čega mu slijedi pakiranje za izlazak iz tvornice.

Najbolje od svega jest to što djelatnici tvornice mogu pojesti koliko god žele keksa. 'Mi potičemo naše radnike da ih jedu koliko god žele. To nam je najbolja kontrola kvalitete koju možemo poželjeti', kaže gospodin Small iz uprave ove tvornice.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene