Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobično SP

Sa štitom ili na njemu: U Poljskoj se 'pobili' vitezovi iz 25 zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko niste znali, viteške su igre itekako žive te je u nedjelju u poljskom gradu Malborku dovršeno Svjetsko prvenstvo u srednjovjekovnim borbama. Donosimo snimke tog spektakla.

Na prvenstvu su ove godine sudjelovali vitezovi iz sveukupno 25 zemalja (nažalost opet nije bilo predstavnika iz Hrvatske), a konačnu su pobjedu uzeli Poljaci koji su u finalnoj rundi, u borbi 16 na 16, svladali suparnike iz SAD-a i Danske (Poljaci su ujedno bili i najuspješnija reprezentacija sa šest zlata, dva sreba i broncom). 

Pročitajte i ovo Hrvatski Argentinci ili argentinski Hrvati - 2 USUSRET SPEKTAKLU Za koga će navijati hrvatski Argentinci, a za koga argentinski Hrvati? "Ne, nema dvojbe" Supermarket, ilustracija "EUFORIJA NA VRHUNCU" Trgovački lanac zbog utakmice Hrvatska - Argentina ranije zatvara dućane

Da nije riječ o bezopasnoj i jeftinoj zabavi dokazuje upravo to su u finalu nastupile tri momčadi, a što ne bi bio slučaj da se Nijemci nisu povukli iz polufinala zbog silnih ozljeda.

Spektaklu održanom podno Malborškog dvoraca, koji su osnovali teutonski vitezovi 1274. godine na obalama rijeke Nogat, je u četiri dana sveukupno nazočilo preko 30 tisuća gledatelja, a u promociju natjecanja su se uključile i brojne svjetske agencije.

Dodajmo da se vizetovi na turniru bore u nekoliko disciplina, da su u natjecanje uključene i dame, te da svaku borbu prate suci koji interveniraju ukoliko dođe do kršenja pravila.

Prvo takvo natjecanje je održano prošle godine u Španjolskoj, pa ukoliko imate želju uzeti u ruke mačeve, sjekire i buzdovane te se potući na livadi s vitezovima iz drugih zemalja, zabilježite ovu stranicu jer će na njoj biti objavljeno gdje će i kada doći do trećeg svjetskog okršaja.

U međuvremenu pogledajte što vas tamo čeka:

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene