Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostvaren dugogodišnji san

Sa 97 godina dobila diplomu srednje škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ann Colagiovanni (97) tijekom recesije u '30. godinama prošlog stoljeća bila je primorana napustiti srednju školu kako bi mogla raditi u očevoj mesnici. Osam desetljeća kasnnije konačno je dobila diplomu.

Tijekom posebne svečanosti u Shaker Heights High Shool u predgrađu Clevelanda Ann Colagiovanni je primila počasnu diplomu.

Pročitajte i ovo Nastup splitskih profesora - 1 dirljivi prizori Profesori splitske gimnazije nastupom oduševili Hrvatsku: "Vježbali smo pod ključem da nas ne bi skužili" Nasilje u školi, ilustracija Dobio otkaz Uhićen profesor koji se potukao s učenicima, dio djece ga brani: Fuchs tvrdi da je bio pijan

'Onog trenutka kada je vidjela svoje ime na diplomi suze su joj navrle na oči. 'Obećala sam sebi da ću diplomirati. Vrijeme kada sam napustila školu bilo je vrijeme depresije i rad je bio važniji od obrazovanja', izjavila je Ann. 'Učinila je ono što je njen otac želio da učini. Stavila je oca i obitelj ispred svega', nadodala je njena kći Emilii Colagiovani Vinci.

Colagiovanni je odgojila dvije kćeri i radila je u očevoj mesnici sve dok se nije zatvorila 1960, ali nikada nije dobila priliku da ponovno ide u školu. 'Kada sam joj rekla da će dobiti počasnu diplomu, vidjelo se da joj je 'pao ogroman kamen sa srca', izjavila je Emili. 'Nikad nisam znala koliko joj to uistinu znači.'

>> Za inspiraciju: Domar koji je završio fakultet!

Ravnatelj srednje škole, Mark Freeman rekao je da mu je čast dati diplomu Ann. Na diplomu je napisana 1934 godina, godina kada bi Ann diplomirala da nije bila primorana napustiti školu.

No, ona nije jedina u obitelji koja je ovaj tjedan od navedene škole dobila diplomu. Uz Ann, diplomirao je i njezin unuk, Thomas Vinci. 'To je jedan vrlo važan događaj u našoj obitelji', rekao je Thomas, dok je gledao svoju baku obučenu u bijelu maturantsku haljinu. 'Ona izgleda tako slatko. Ne znam što još da kažem!', rekao Thomas.

 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene