Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moćni insekt

S ovim se mravima nije za zezati: Samo je jedan dovoljan da poteknu krv i suze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Približavanje mravinjaku ovi insekti doživljavaju kao objavu rata.

Coyote Peterson, avanturist kojeg na YouTubeu prati preko milijun obožavatelja, upravo je predstavio koliko je po čovjeka neugodan samo jedan mrav rezač, pripadnik vrste koju je moguće pronaći u Južnoj i Središnjoj Americi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi zakon Bolovanje za vlasnike pasa i mačaka? ''Važno je da vlasnici ne budu u dilemi kazna ili otkaz'' Ilustracija Užas u Crikvenici Zabranjen rad skloništu za životinje: Držali pse bez uvjeta i zarađivali, inspekcija nije reagirala godinama

Pa ukoliko ste osoba koja ne trpi prizore pune krve, savjetujemo vas da NE POKREĆETE VIDEO, jer su ti mali kukci unutar samo minute u stanju prilično ozlijediti čovjeka.

Beskompromisno napadaju čim osjete prijetnju, pa su tako i Petersona te njegovog hrabrog snimatelja jer su se previše približili njihovom domu.

Mravi rezači (ili krupnoglavi rezači) imaju izuzetno snažnu i oštru čeljust, a služi im kako bi mogli rezati lišće koje potom odnose sa sobom u mravinjake. To čine kako bi se prehranili, a objeduju upravo micelije gljiva koji nastaju na ostacima lišća.

Peterson je u videu naveo da samo jedna kolonija može imati osam milijuna ovih neugodnih 'mališana', pa utoliko ne želimo ni zamišljati što bi se dogodilo s čovjekom kojega bi napalo par tisuća bijesnih vojnika. 

Pogledajte što je Peterson zabilježio u nekoj od kostarikanskih šuma i naučite lekciju - s ovim se mravima ne šali! 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene