Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaja jahti cvjeta

Ruski milijarder tražio da mu iz tuša teče šampanjac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svijet potresa globalna ekonomska kriza, ali zato biznis superluksuznih jahti proživljava pravu renesansu.

Njemačka brodogradilišta trenutno grade super jahtu rekordne dužine od 180 metara za arapskog šeika, a Der Spiegel piše kako se planira gradnja i još veće superluksuzne jahte, veličine 200 metara.

Pročitajte i ovo Jahta Royal Romance Odvjetnici pojasnili Ruski bogataš tuži Hrvatsku: Traži više od 35 milijuna eura zbog blokade luksuzne jahte Ilustracija Imala detaljan plan Zapalila jahtu svom bivšem poslovnom partneru, ali nije znala ključnu informaciju

No, brodograditeljima milijarderi dolaze i sa toliko nevjerojatnim zahtjevima, da se čak niti profesionalni graditelji jahti tome ne mogu načuditi. Naime, jedan neimenovani ruski oligarh tražio je da mu u jahtu ugrade tuš iz kojeg će teći šampanjac, a ne voda.

'Normalan' tuš

Čak je bio i prilično precizan pa je tražio da tuš prska 40 litara šampanjca u minuti!. 'Normalan' tuš koji mu planiraju ugraditi u jahtu inače košta 24.000 dolara, a sada će se na njemu morati napraviti dodatne preinake, a da ne spominjemo i cijenu pjenušca, koja zasigurno neće biti mala.

Dakle, svijet grca u dugovima i globalnoj gospodarskoj krizi, a šef prodaje njemačkog brodogradilišta Lürsen za Spiegel kaže nešto sasvim suprotno, dapače šokantno. 'Imamo neobičnu situaciju. Nikad u povijesti čovječanstva nije bilo dostupno toliko novca', zaključio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene