Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud odbio zahtjev

Hoću posjete mačke, reinkarnirane mame!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč tvrdnjama da je mačka Gisela reinkarnacije njegove pokojne majke, njemački je sud odbio zahtjev 46-godišnjeg Petera Keoniga da mu se odobre posjete mačke u zatvor.

Keonig, koji služi petogodišnju kaznu zatvora zbog oružane pljačke, je budist i ovaj se tjedan pojavio na sudu tražeći pravo da ga mačka Gisela posjećuje za vrijeme izdržavanja kazne 'jer je ona njegova mrtva majka'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokušaj bijega Drama u Remetincu: Zatvorenik razbio prozor i skočio s prvog kata, bio je potpuno krvav Zatvorenik (Ilustracija: Guliver/Thinktsock) Europski sud za ljudska prava Zatvorenik tužio Hrvatsku zbog loših uvjeta iza rešetaka, od države mora dobiti 12.200 eura

Budisti naime, vjeruju kako se ljudi kada umru vraćaju kao životinje. 'Ja znam da je Gisela moja majka. Ona pazi na mene isto kao nekad. Ja je jednostavno moram viđati kao što drugi zatvorenici viđaju svoje supruge i djecu', kazao je Koenig sudu. No, sudac je bio 'nemilosrdan'. 'Iako sud poštuje vjersku slobodu pojedinaca, optuženi nam nije dao nikakav dokaz da je njegova mačka reinkarnacija njegove pokojne majke. I zato moramo odbiti zahtjev'. Ipak, sud je dopustio da za vrijeme izdržavanja kazne mački piše pisma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene