Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak ne pomažu

Razbijen mit o križaljkama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački liječnik Joerg Schulz objasnio je da rješavanje križaljki ne djeluje na kratkotrajnu memoriju, koja je najugroženija u početnim stadijima bolesti.

Rješavanje križaljki i bavljenje sličnim aktivnostima neće vam pomoći u borbi protiv gubitka pamćenja povezanog s demencijom i bolestima poput Alzheimerove, upozorio je njemački liječnik Joerg Schulz, ravnatelj Klinike za neurologiju Sveučilišta u Aachenu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naizgled obično... U ovom selu svi mještani pate od demencije - razlog je jednostavan Slika nije dostupna Prijeti li vam demencija? Riješite kviz i otkrijte koliko je star vaš mozak!

Schulz je rekao da rješavanje križaljki ne djeluje na kratkotrajnu memoriju, koja je najugroženija u početnim stadijima bolesti.

5 sitnih životnih promjena za 'super mozak'

Isto vrijedi i za razne kompjuterske vježbe pamćenja, rekao je Schulz, naglasivši da takve aktivnosti pomažu dugotrajnoj memoriji, koja se zapravo ne pogoršava sve do posljednjih stadija demencije.

Kako bi zadržali mentalno zdravlje, Schulz starijim osobama umjesto križaljki preporuča redovne fizičke aktivnosti i održavanje čestih društvenih kontakata, prenio je njemački časopis Neue Apotheken Illustrierte. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene