Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poludjele zbog otrova

Riješen misterij Hitchcockovih ptica!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki znanstvenici otkrili su misterij koji stoji iza stvarnog mahnitanja ptica koje je ovjekovječeno u Hitchcockovim 'Pticama'.

Jedan od najznačajnijih filmova Alfreda Hitchcocka, 'Ptice', znamenit je po scenama pomahnitalih ptica. Naime, Hitchcock je radnju svog filma utemeljio na stvarnom događaju koji se dogodio u Kaliforniji, kada se jato pomahnitalih ptica počelo zalijetati u prozore kuća.

Pročitajte i ovo Ilustracija Toronto Poštom slao otrov diljem svijeta: Optužen za 14 ubojstava, sumnja se da je brojka znatno veća Ilustracija bizaran slučaj Muškarac preminuo dva dana nakon što je naslijedio 30 milijuna eura, obdukcija pokazala da je otrovan: "Imao sam osjećaj da je to bila ona..."

Znanstvenici sada tvrde da su otkrili razlog zbog kojeg su ptice poludjele - hranile su se otrovnim planktonima na području zaljeva Monterrey, javlja USA Today.

Kako bi potkrijepili svoju teoriju dokazima, pozivaju se na istraživanja provedena nad životinjama koje su živjele u zaljevu Monterrey u periodu kada se incident sa pticama dogodio. Tada su proučavali sadržaj želudaca životinja iz tog zaljeva, te otkrili tragove toksične alge koja izaziva oštećenje živaca, grčeve, dezorijentaciju i na kraju smrt.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene