Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pijani s nula promila

REVOLUCIONARNA IDEJA Opijanje bez alkohola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ova bi tableta na tržištu mogla imati sličan rezultat kojeg je na duhanskom tržištu napravila električna cigareta.

Znanstvenici na Imperial Collegeu u Londonu rade na revolucionarnom projektu – osmišljavanju tablete koja izaziva alkoholiziranost, odnosno sve pozitivne efekte opijanja bez loših utjecaja na zdravlje. Grupa znanstvenika koja radi na projektu kažu kako bi ova tableta na tržištu mogla imati sličan rezultat kojeg je napravila električna cigareta na duhanskom tržištu, piše Independent.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vozio i službenog psa Pijani policajac izazvao prometnu nesreću: Pogledajte koliko je napuhao u rano jutro Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti!

>> Duga Resa: Mrtav pijan odlučio odspavati nasred ceste

Tableta bi ciljano utjecala isključivo na neurotransmitere u mozgu i onome koji ju je uzeo bi dala osjećaj zadovoljstva i opuštenosti kakav se obično javlja kao posljedica ispijanja alkohola. Obzirom da bi se napravila tableta koja izaziva opijenost, znanstvenici namjeravaju napraviti i protulijek za opijenost, tako da oni koji su se 'opili' mogu odmah sjesti za volan i odvesti se kući ili na posao.

Profesor David Nutt koji vodi istraživanje je rekao kako ga čudi da do sada nitko o tome nije niti razgovarao, jer se radi o velikom napretku na području medicine. Nutt smatra kako bi tableta mogla pomoći u borbi protiv ovisnosti o alkoholu, te je pozvao investitore da podrže ovu ideju. Možda i nije neko iznenađenje, ali nitko iz industrije alkoholnih pića za sada nije pokazao zainteresiranost za Nuttov projekt.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene