Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kockarski raj 'Oz'

Replika Las Vegasa gradi se u - Kazahstanu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki trgovac nekretninama Mark Advent želi izgraditi repliku Las Vegasa na jugoistoku Kazahstana, a cijena tog projekta koji se treba završiti za 10 godina, procjenjuje se između 25 i 30 milijarda dolara, objavio je Advent.

'Želimo privući turiste iz cijelog svijeta, Kine, Rusije, Indije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Turske i Europe', rekao je Advent, glavni direktor grupe Oz companies, specijalizirane za zabavne projekte. Radovi na prvoj fazi projekta trebaju početi 'u posljednjem tromjesečju 2009. i stajat će 250 milijuna dolara', a odnose se na gradnju zračne luke, u suradnji s Fraportom koji upravlja frankfurtskom zračnom lukom.

Pročitajte i ovo Napad na sutkinju Izricala mu presudu VIDEO Superman za siromašne: Preletio stolove i bacio se ravno na sutkinju Žive jaslice na Opatovini adventsko vrijeme Žive jaslice na novoj lokaciji: "Možete očekivati jednu posebnu, autentičnu stvar"

Za deset godina budući kockarski raj koji je dobio naziv Oz moći će primiti '15 do 20 milijuna posjetitelja na godinu i osigurati noćenje za 800.000 turista, poput Astane, mlade prijestolnice koja je nikla prije deset godina, ističe Advent. Kompleks će zauzimati površinu od 11.500 ha u pustinji, 70 km sjeverno od Alma Ate, bivše prijestolnice Kazahstana. Oz će imati 25 kasina, hotele s 42.000 soba, 275.000 kuća za odmor i 1.000 restorana, kaže taj trgovac. Ugovor s vladom potpisan je u srpnju 2008., a godinu ranije, kazahstanski predsjednik Nursultan Nazarbajev 'zatvorio je sva kasina u zemlji', planirajući jednu zonu namijeniti samo igrama na sreću. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene