Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspadnut

Rendgen otkrio: U nozi mu se skriva metar dugi crv!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rendgenska snimka pokazala je da se u tijelu jednog muškarca nalaze dezintegrirani dijelovi metar dugog crva.

Četiri je godine raspadnuti crv boravio u gležnju jednog Sudanca koji se doselio u Austraiju. 38-godišnji migrant iz Sudana koji živi u Melbournu, nije imao pojma da je u tijelu imao parazita koji jede meso, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Crv u mozgu Prvi slučaj u povijesti U mozgu pacijentice pronašli živog crva: "Svi su ostali u šoku kada se počeo migoljiti" Ilustracija Drama na Floridi VIDEO Morski pas napao dječaka (10) koji je ronio s obitelji: Vrištao i dozivao pomoć, liječnici mu morali amputirati nogu

Ostaci dugog Gvineja crva otkriveni su rendgenom u bolnici St Vincent u Sydneyju. Muškarac koji je stigao u Australiju prije četiri godine, liječniku se obratio žaleći se na nateknutu i bolnu nogu.

Liječnik dr. Jonathan Darby objasnio je kako je rendgen pokazao dva dijela sklupčanog crva. Rekao je da je stvorenje vjerojatno umrlo i počelo se raspadati u tijelu pacijenta.

Obično crvi žive u crijevima, a ulaze u tijelo kroz zagađenu vodu. Izjedu meso i izađu kroz plik u koži.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Iz nosa mu izvadili 50 crva koji su mu jeli nos i lice

'Cijeli proces može potrajati godinama. Crv može sjediti u tijelu živ nekoliko godina ili umrijeti, raspasti se i potom uzrokovati probleme u području u kojem je uginuo kao što je to bilo slučaj kod našeg pacijenta', rekao je dr. Darby.

Gvineja crv život započinje u mikroskopskoj ličinki dovoljno maloj da stane u vodenu buhu koja voli živjeti po bazenima te ući u usta plivačima. Tako vodena buha dospije u želudac gdje ju uništi želučana kiselina, no Gvineja crv preživi i počinje rasti.

Godinu dana nakon infekcije, crv postiže punu veličinu, odnosno dugačak je kao trogodišnje dijete. Tada crvu ljudsko tijelo postaje premalo i želi van te dođe do površine kože i uzrokuje mjehur koji je popraćen povišenom tjelesnom temperaturom.

Crv to 'namjerno' radi jer želi da čovjek svoje tijelo uroni u vodu. Kada čovjek uđe u vodu, crv počinje izlaziti iz mjehura, ostavljajući za sobom u vodi tisuće ličinki koje zatim jedu vodene buhe....i sve počinje ispočetka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene