Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odisejevci posjetili samostan Blaca

'Recept' za legendu: Klavir od 400 kila, 12 muškaraca i 56 litara vina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Masterchef Šime Sušić i ostatak ekipe pustolovno-kulinarske ekspedicije Hrvatska otočna odiseja su stigli do otoka Brača.

Prvi hrvatski Masterchef Šime Sušić i njegovi kolege Marko Kovač i Draško Andrić hrabro nastavljaju s Hrvatskom Otočnom Odisejom 2012, tijekom koje će u 10 etapa s kajacima prijeći čak 1200 kilometara duž obale Lijepe naše, te su već stigli do otoka Brača, gdje su posjetili čuveni samostan Blaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prkosi vremenu i globalnim promjenama Upoznajte naš najudaljeniji i najizoliraniji naseljeni otok Slika nije dostupna Ekipa Otočne odiseje oduševljena 'Ovo je najljepše mjesto na Jadranu!'

'Približili smo se lijepoj uvali Blaca iznad koje se nalazi i istoimeni stari samostan. Samostan Blaca izgrađen je oko 1540. godine na nadmorskoj visini od 316 metara. Posebno je zanimljiva priča o zadnjem redovniku, Nikoli Miličeviću, koji je tamo živio šezdesetih godina. Zanimao se za astronomiju i instalirao je veliki teleskop kojim je otkrivao nova svemirska tijela. Odlukom Međunarodne astronomske unije 2005. godine dva su asteroida dobila imena 'Miličević' i 'Brač'.

Još jedna zanimljivost je i glasovir, dopremljen 1924. iz Italije. Legenda kaže da je glasovir do vrha nosilo dvanaest muškaraca osam sati. Glasovir težak preko 400 kg prisilio je momke da popiju 56 litara vina tijekom toga poduhvata', napisao je između ostalog Šime u zadnjem blogu ekipe Otočne odiseje.

>> 'Ovo je najljepše mjesto na Jadranu!'

Naravno da ni ovaj dio puta nije prošao bez slasnih delicija, a ovoga puta su na meniju bile super fine divlje dagnje, a sve avanture Otočne odiseje iz dana u dan možete ekskluzivno pratiti na Blog.hr!

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene