Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je na internetu

Razotkrivena najčuvanija 'tajna' bivše JNA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internetu se pojavio spisak svih recepata prema kojima se spravljala hrana u vojsci bivše SFRJ. Među najpopularnijim je jelima svakako bio vojnički grah.

Premda Hrvatska Jugoslavensku narodnu armiju danas ponajviše pamti kao okupatorsku vojsku koja se stavila na raspolaganje Slobodanu Miloševiću i njegovim velikosrpskim jatacima, mnogi iz JNA vuku i lijepe uspomene tijekom služenja vojnog roka u bivšoj državi.

Pročitajte i ovo Red za pučku kuhinju Pomoć najpotrebnijima Dugački red ispred pučke kuhinje: "To je slika našeg svijeta" Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati

>> Zašto se za 1. maj jede grah?

Hrvati su nerijetko imali (ne)sreću da budu raspoređeni u najudaljenije dijelove SFRJ, poput Kosova ili Makedonije, ali osim uspomena na daleke krajeve, kući su dolazili i s uspomenama na tipičnu vojnu kuhinju, u kojoj je često na jelovniku bio - grah.

Kako prenosi B92, on je zaradio i svojevrstan kultni status, a nedavno je otvorena i posebna internetska stranica na kojoj se može vidjeti točan recept za razna jela od graha te za druga vojničkih jela.

S obzirom da dosad ovako nešto nije postojalo, može se reći i da je otkrivena jedna od najčuvanijih tajni JNA.

Stranicu s receptima možete pogledati OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene