Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se može izmjeriti

Razbijen mit o 'gradu koji nikad ne spava'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je New York zbog tempa kojim taj grad živi i raznovrsnih ponuda noćnog života poznat kao "grad koji nikad ne spava", najnovije istraživanje je pokazalo da njegovi građani u prosjeku idu rano na spavanje za razliku od, primjerice, Moskovljana.

Istraživanje je provedeno uz pomoć posebne narukvice koja registrira kretanje onoga koji ju nosi. Pokazalo se da je većina stanovnika New Yorka već u 23 sata u krevetu. U usporedbi s drugim velikim američkim gradovima, Newyorčani čak prvi odlaze na spavanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija policijskog očevida u New Yorku Očevid u tijeku Pronađen leš u gradskom rezervoaru: Stanovnici pozvani da prije uporabe vodu prokuhaju Himzo Pomiješane reakcije Građani otkrili što misle o poskupljenju goriva: "Treba nekako namiriti plaće, to je normalno..."

Ali zato i rano ustaju, a raniji od njih su samo stanovnici australskog Brisbanea, koji se u prosjeku bude već u 6,29 sati.

Moskovljani ostaju u krevetu do 8,08 sati, ali zato i lijegaju posljednji, u 0,46 sati. Stanovnici Brisbanea ne bude se samo prvi, nego prvi i lijegaju, u 22,57, tri minute prije Newyorčana.

Ovo pročitajte prije odlaska na spavanje...

Stanovnici Tokija spavaju najkraće, 5,44 sata, a najdulje stanovnici Melbournea, 6,58 sati.

Spomenuta narukvica ne mjeri samo kad netko ide na spavanje i kad se budi, nego i kako se kreće. Na njoj je između ostaloga zabilježeno da najviše koraka dnevno, čak 8876, naprave stanovnici Stockholma, za razliku od stanovnika Sao Paola koji naprave samo 6254 koraka.

Iako se istraživanje može u određenoj mjeri smatrati reprezentativnim, jer su u njoj sudjelovali desetci tisuća ljudi, ipak valja uzeti u obzir činjenicu da spomenutu narukvicu nose uglavnom mlađe osobe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene