Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosadna nizozemska ravnica

Raste potpora gradnji planine od 2.000 metara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski poluprofesionalni sportski biciklist kojemu je dosadila nepregledna ravnica u njegovoj domovini želi u središtu zemlje izgraditi umjetnu planinu visoku 2.000 metara, s različitim sportskim sadržajima.

'Zamisao nije nova, ali je prvi put doista shvaćena ozbiljno i za nju se zagrijao velik broj ljudi', rekao je Thijs Zonneveld za nizozemski besplatni list De Pers, čiji je osnivač. Kako tvrdi Zonneveld, više arhitektonskih ureda, građevinskih tvrtki, ulagača i stručnjaka (geologa i klimatologa) 'već raspravljaju o izvedivosti' ovog projekta gradnje umjetne planine na kojoj će biti uređeni 'skijaške staze, ceste sa serpentinama, staze za bob, klizalište na velikoj nadmorskoj visini, umjetne stijene za penjanje i planinarske staze'.

'Čini se da je moja zamisao - koja je isprva bila shvaćena kao šala - djelovala poput okidača', rekao je Zonneveld. 'U vrijeme društvene stagnacije i štednje, ljudi se rado oduševljavaju velikim projektom i kažu: napravimo to.'

Internetska stranica ovog projekta svakodnevno bilježi stotine posjeta, a na društvenoj mreži Twitteru Zonneveld ima više od 8.200 podupiratelja. (Hina)

Pročitajte i ovo Nizozemska šalje fregatu u Crveno more Odluka vlade Nizozemska šalje fregatu u Crveno more: "Zaštita slobodnog prolaza je izuzetno važna" Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene