Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrožene i floridske pantere

Puma u Americi i službeno istrijebljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Američke Države u srijedu su i službeno potvrdile da je puma na američkom istoku istrijebljena, a njihov je broj već 30-ih godina prošlog stoljeća počeo naglo padati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preživio napad Puma napala 6-godišnjeg dječaka u Kaliforniji! Slika nije dostupna Snimka nadzorne kamere VIDEO Nesvakidašnji prizor: Izazvala je paniku u trgovačkom centru

Puma, koju u SAD-u zovu kuguar, stavljena je na popis ugroženih vrsta 1973., ali se već dugo strahuje da će ta vrsta nestati.

'Nemamo više nikakvih informacija koje bi potvrdile njezino postojanje', rekao je u priopćenju direktor službe za ugrožene vrste na sjeveroistoku zemlje Martin Miller.

Divlje pume koje su neki navodno vidjeli pripadaju drugim podvrstama, uglavnom južnoameričkim, koje su pobjegle iz zatočeništva ili su puštene u prirodu.

Odluka saveznih vlasti da proglasi pumu na američkom istoku istrijebljenom ne utječe na status floridske pantere, jedne druge podvrste mačaka koja je na popisu ugroženih životinja.

Populacija floridske pantere, po američkoj službi za ribolov i životinje, nema više od 120 do 160 jedinki na jugozapadu Floride. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene