Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Može svladati bilo koju prepreku

Psa naučili hodanju po užetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan pas u Kini prolazi poseban režim treninga kako bi pomogao vatrogascima i spasiteljima na terenu. Taj pas naučio je hodati po užetu.

Aljaški malamut, pas o kojem je riječ, može prehodati deset metara hodajući samo po dvije paralelne žice, a za to mu je potrebno svega 60 sekundi, odnosno jedna minuta.

Pročitajte i ovo Aron - 2 Oduzet vlasnici FOTO Potresna objava o zanemarenom bernardincu: "Za dlaku je izbjegao umiranje od gladi, a i zlostavljan je" Spasili psa s litice - 7 zapeo u jami FOTO Umislio da je divokoza? HGSS-ovci spašavali psa s litice u starom rudniku

>> Gotovo nečujni robot i buduća 'dodatna oprema' američkih vojnika

Treniraju ga u bazi specijalnih vatrogasnih postrojbi u Chongqingu, ali ne na način da ga tjeraju i prisiljavaju na hodanje, već ga bodre i potiču. U istoj bazi nalazi se još 10 pasa, koje ti vatrogasci žele naučiti hodati po užetu.

Trener tih pasa, Wang Xianting, istaknuo je kako je ideja bila pripremiti pse koji pomažu spasiocima na mjestima elementarnih nepogoda i katastrofa, da mogu svladati bilo koju prepreku.

'Kroz ove teške programe treninga, naši psi uče kako izvršiti misije spašavanja pod ekstremnim uvjetima', dodao je Xianting.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene