Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moderna vremena

Prvi put preko Facebooka uručen nalog za uhićenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australska policija je sudski nalog muškarcu optuženom za uznemiravanje na društvenim mrežama uručila preko Facebooka.

Riječ je o prvom takvom slučaju u Australiji, a policija se za taj korak odlučila jer mu nalog nisu uspjeli uručiti osobno, telefonom ni poštom. Strastveni korisnik Facebooka optužen je da je preko te društvene mreže uznemiravao bivšu djevojku i prijetio joj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekskluzivno doznajemo Štite ga posebnim zakonom: Ništa od izručenja Josipa Perkovića! Slika nije dostupna Ubojstvo Stjepana Đurekovića Prvog dana članstva u EU stiže njemački nalog za uhićenje Josipa Perkovića

>> Dočepali se podataka milijuna ljudi na Faceu

Policija mu je tako sve dokumente koje je izdao sud poslala na Facebook. Priložili su i video snimku na kojoj mu je sudski nalog pročitan 'kao da je izrečen u živo'.

Policija je priopćila da se primatelj odazvao, rekao da razumije ozbiljnost prekršaja i izjavio da će izbrisati svoj profil na Facebooku. Ipak, nije riječ o prvom slučaju da je za sudski postupak u Australiji iskorištena nova tehnologija. Godine 2008. preko Facebooka su uručeni neki pravni dokumenti, a iste je godine sudski nalog uručen SMS-om.

U Australiji koja ima 22,5 milijuna stanovnika profil na Facebooku ima devet milijuna ljudi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene