Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godina nakon tsunamija

Tsunami Japancu nogometnu loptu 'odnio' do Aljaske, evo kako ju je pronašao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometna lopta jednog japanskog tinejdžera 'preživjela' je tsunami i dugačak put do Aljaske. Ondje su je pronašli supružnici koji su se javili dječaku i loptu će mu poslati.

Tinejdžer iz japanskog grada Rikuzentakata koji je izgubio dom tijekom prošlogodišnjeg tsunamija sada zna gdje se nalazi jedna stvar koju je posjedovao. Njegova je nogometna lopta oceanom 'doputovala' do Aljaske, piše APTN.

Pročitajte i ovo Šteta nakon potresa u Japanu - 1 Golema šteta VIDEO Nakon potresa, tsunami pogodio Japan: Pogledajte zastrašujuće snimke Potres u Japanu Magnituda 7,6 VIDEO Društvenim mrežama šire se snimke razornog potresa u Japanu: Pogledajte trenutke koji lede krv u žilama

Službenici iz Nacionalne oceanske i atmosferske administracije kažu da je lopta jedna od prvih stvari koje su zbog prošlogodišnjeg tsunamija doplutale na drugu stranu Pacifika.

Ovu je loptu Murakami dobio 2005. godine od prijatelja iz škole kao oproštajni poklon kada se preselio i krenuo u novu školu, a na njoj su poruke ohrabrenja.

>> Američka obalna straža potopila japanski 'brod duhova'

Loptu je pronašao David Baxter dok je šetao plažom na otoku Kasilof. Njegova supruga Yumi koja je japanskog porijekla, telefonom je nazvala vlasnika lopte, 16-godišnjeg Misakia Murakamia. S njim je stupila u kontakt preko prijatelja, japanskog novinara. Loptu mu planiraju ubrzo poslati u Japan.

Murakami je iznenađen je i zahvalan: 'Bilo je to veliko iznenađenje. Nikada nisam mislio da će moja lopta doći do Aljaske.'

'Kada sam vidio nogometnu loptu bio sam uzbuđen i pomislio sam da je moguće da dolazi iz tsunami zone', rekao je Baxter.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene