Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski rekord

Pronađena najstarija boca s porukom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ribareći brodom Copiuousom u vodama kod otočja Shetlanda, škotski skiper Andrew Leaper pronašao je bocu s porukom starom 98 godina, što je pet godina više od dosadašnjeg rekorda.

Bocu s razglednicom i porukom da će nagradu od šest penija dobiti onaj tko je pronađe bacio je u more u lipnju 1914. kapetan CH Brown iz Mornaričke škole u Glasgowu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priča dobila nastavak Poruka u boci: Ušće Neretve postalo mjesto radnje jedne vrlo zanimljive priče Slika nije dostupna Policijski helikopter VIDEO Strašna nesreća u Škotskoj: Helikopter pao na kafić pun ljudi, osmero poginulih

'Čudesna je podudarnost' da je i prethodna najstarija boca pronađena brodom Copiuousom, rekao je Leaper.

Primjerak je iz kontingenta od 1.890 znanstvenih boca, posebno dizajniranih za plutanje, koje su trebale poslužiti za izradu karte morskih struja oko Škotske kada se vrata s putovanja, no pronađeno je tek njih 315.

>> Iz krčkog podmorja izvučeno 350 boca pjenušca

Leaper, koji je grlić boce ugledao dok je s kolegama povlačio mreže i zatim je brzo zgrabio prije nego je progutaju valovi, priznao je da je presretan, ali i da je zbog otkrića 'potonuo' njegov prijatelj Mark Anderson, koji je držao dosadašnji rekord.

'Stalno je o tome pričao, a sada sam ja taj koji je iznimno ponosan kao pronalazač svjetskog rekorda'.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene